В България има голяма група хора, които са склонни да

...
В България има голяма група хора, които са склонни да
Коментари Харесай

Доц. Албена Танева: В политиката не играем със спасители, трябва устойчивост и капацитет

" В България има огромна група хора, които са склонни да гласоподават прочувствено, случи се към този момент доста пъти.... Търсят избавител, а в политиката не играем със спасители , а би трябвало да има резистентност и потенциал за реализиране на резултати. Затова част от разочарованието у гласоподавателите е предстоящо . Ако някой е очаквал, че в тази комплицирана обстановка са вероятни бързи промени, това е наивно ". 

Това сподели политологът доцент Албена Танева, учител в Софийския университет, в коментар на резултатите от социологическо изследване, съгласно което има спад в поддръжката към държавното управление.

По думите ѝ Политическа партия е напълно млада политическа групировка, която даже не е партия:

" При естествени условия също би било мъчно, а в внезапно влошената обстановка - изключително с пандемията и в този момент война - няма по какъв начин да не проличи неналичието на потенциал на обособените политически сили и на цялата коалиция ". 

Доц. Танев уточни, че в президентската институция " елементарно се поддържа висок рейтинг ", тъй като тя има друго естество:

" Институцията президент не дава отговор за нищо, по този начин да се каже ".

С метафората за ненадейно събитие " черен лебед " доцент Албена Танева дефинира войната, която Русия стартира в Украйна. Затова съгласно нея  не става дума за липса на толеранс към кабинета " Петков ", а за " липса на добра визия в политиците, които желаеха тези позиции и влязоха в тази роля ":

" Там има дефицити от преди този момент. Прекалено доста хора пъкъл хок попаднаха в извънредно комплицирана роля. И в персонално качество, и вкупом - като ръководещ индивид. Нямат и опит....  В сложни времена е време не за юнаци, а за визионери и за хора с кураж да стоят на позицията си . Това е доста мъчно ". 

Войната в Украйна е мотив за консолидация , посочи тя.

Политологът изрече недоумението, в което изпадат доста хора, от това, че в 21 век може да има страна, " която да претендира, че е свободна и да преследва за хрумвания - това е Русия ".

Интервюто на Георги Марков с доцент Албена Танева в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР