В България има достатъчно закони, но проблемът е, че те

...
В България има достатъчно закони, но проблемът е, че те
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: У нас има достатъчно закони, но те не се прилагат

" В България има задоволително закони, само че казусът е, че те не се ползват. Правоприлагането е главният проблем в България и тъкмо там се пресича с политиката. Онези, които ползват тези закони, разсънват неведнъж основателния яд на обществото, че или не ги ползват, или не ги ползват еднообразно за всички. Или пък прекаляват с някаква мярка, която по-късно увисва и от нея нищо не произтича. Ние ще следим доста деликатно по какъв начин ще се приложат ограниченията, които сега се разясняват, тъй като, в последна сметка, ограниченията имат смисъл единствено в случай че бъдат приложени ". Това съобщи някогашният министър на външните работи Надежда Нейнски, разяснявайки случаите на принуждение и експанзия, които провокираха публичното неодобрение през последните седмици.
" Тепърва ще забележим доколко е преобърнат дневният ред на обществото ни. Защото най-важното в сходни случаи, като този с Дебора е, да не бъде кампанийно. Ние сме били очевидци на доста акции, които са свързани с човешки нещастия от всевъзможен темперамент. Домашното принуждение е един доста сериозен проблем. Бих споделила, че той не е български проблем, само че в България през последните години той стана изключително забележим. Някои го свързват и с пандемията от Коронавирус, когато доста от хората останаха в къщи. Но считам, че този проблем и това, което се вижда на повърхността е единствено върхът на айсберга. Той освети редица проблеми в метода, по който действа страната. Проблеми и в законодателството. Чух от предходния ви събеседник зам.-министърът на правораздаването Емил Дечев, че и сега законодателството разрешава доста по-адекватни ограничения да се вземат против насилниците. И нещо, което ми направи усещане от това, което той сподели, е че занапред ще се види, за какво такива ограничения не са вземани ", акцентира тя.
По думите ѝ политическата рецесия също съдействала за протичащото се в обществото ни.  " Разбира се, че способства и то отново още веднъж на терена на полезностите. В едно общество, където грубата мощ и доминантността се трансформират в модел за подражателство - доста мъчно даже със законодателни ограничения може да бъде пресечен подобен циничен кръг. Така че, още веднъж се връщам на това, с което започнах. Най-важното е тези ограничения да не бъдат кампанийни. И съгласно мен те би трябвало да бъдат ограничения на страната, несъмнено, във връзка с метода, по който тя действа и на законодателството, само че тук би трябвало да се обърне голямо внимание и на това което се случва в учебните заведения, които не вършат изключения във връзка с насилието ", уточни Нейнски. Бившият министър на външните работи уточни още, че ние сме потънали толкоз доста в битовите си проблеми, че на процедура хората се интересуват само да имат сигурност в своето всекидневие на фона на следствието на Европрокуратурата за корист с евросредства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР