В България годишно се разболяват около 3 900 жени от

...
В България годишно се разболяват около 3 900 жени от
Коментари Харесай

Всяка година 1400 българки умират от рак на гърдата, стресът допринася за болестта

В България годишно се разболяват към 3 900 дами от рак на гърдата и за жалост 1 400 умират от това заболяване. Това сподели проф. доктор Иван Костов, изпълнителен шеф на СБАЛАГ " Майчин дом ", съобщи БГНЕС.
Според данните, които той показа, в България годишно се разболяват към 3900 дами от рак на гърдата, за жалост 1400 умират от това заболяване.
Проф. доктор Костов показа, че през годините са работили с разнообразни екипи в разнообразни лечебни заведения доста за скрининга и предварителната защита от това заболяване. Преди няколко години прегледали с екипа на „ Св. София” учителки като проведен скриниг. " Резултатите демонстрираха, че градският вид жена и нейният метод на живот, най-често при по-голям стрес, водейки забързан метод на живот, два пъти по-често се разболява от рак на гърдата “, уточни професорът. Професорът акцентира, че това заболяване е безусловно лечимо, когато се хване в точния момент.
Проф. Костов акцентира, че скринингът на гърдата е извънредно значим за това, тъй като ракът на гърдата е най-често онкологично заболяване при дамата в целия свят. България не прави изключение. Ракът на гърдата е по-чест като периодичност от всички ракове в женския организъм взети дружно, уточни лекарят. Той означи значимостта на проведения всеобщ скрининг на национално равнище.
В " Майчин дом” беше публично показана новаторска система за ранна диагностика на рак на гърдата, която ще бъде въведена за първи път в България на територията на здравното заведение.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР