В бъдеще роботите ще заменят много хора на работните им

...
В бъдеще роботите ще заменят много хора на работните им
Коментари Харесай

Пандемията ускори замяната на хора с роботи - slava.bg

В бъдеще роботите ще заменят доста хора на работните им места, а пандемията от ковид ще форсира този развой, сочат прогнозите на анализатори, на които се базира репортаж по тематиката на BBC, съобщи technews.bg.

В изискванията на пандемия огромни и дребни компании уголемяват потреблението на роботи, с цел да реализиран обществена изолираност и да понижат броя на чиновниците, които физически би трябвало да участват в офисите и предприятията. Роботите се употребяват също за действия, които чиновниците не могат да правят вкъщи.

Така да вземем за пример, Walmart, най-големия търговец на дребно в Съединени американски щати, употребява роботи за разчистване на подове. В Южна Корея пък роботи мерят температурата на хората и обезпечават стерилизация на ръцете. UVD Robots, датски производител на роботи за ултравиолетова стерилизация, изпрати стотици свои устройства на лечебни заведения в Китай и Европа.

В различен сюжет роботизирани „ совалки” доставят храна от магазини и заведения за хранене до домовете на хората. Вериги за бързо хранене като McDonald’s към този момент тестват роботи в ролята на готвачи и сервитьори.

Здравни специалисти считат, че ограниченията за обществено разграничаване би трябвало да продължат и през 2021 година На този декор роботите могат да станат още по-търсени. След като една компания влага в подмяна на чиновник с робот, е малко евентуално в миналото да върне индивида на същото работно място.

През 2017 година анализаторите от McKinsey изготвиха отчет, който предвижда, че една трета от американските служащи ще бъдат сменени с роботи и автоматизирани устройства до 2030 година. Но събития като пандемията могат доста да ускорят този развой.
фотография: CC0 Public Domain
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР