В Азербайджан на 11 април ще се състоят предсрочни президентски

...
В Азербайджан на 11 април ще се състоят предсрочни президентски
Коментари Харесай

В Азербайджан ще има извънредни президентски избори през април

В Азербайджан на 11 април ще се състоят предварителни президентски избори, разгласи през днешния ден с декрет президентът на страната Илхам Алиев, представен от " Ройтерс ".

Според конституцията постоянните избори за президент се организират в третата сряда на октомври в годината, в която изтича мандатът на определения държавен глава. Според това предписание изборите тази година трябваше да бъдат на 17 октомври. Защо е решено датата да бъде изтеглена още през април, не се изяснява, показва ТАСС.

Алиев, който е на власт от 2003 година и в този момент завършва третия си мандат, още веднъж е номиниран като претендент на ръководещата партия " Нов Азербайджан ". Това разгласи още предходната седмица нейният изпълнителен секретар Али Ахмедов. До момента няма други претенденти за поста.

Законите на страната не лимитират багра на мандатите на президента. Миналата година с референдум бе импортирана корекция в конституцията, с която от тази година президентът ще се избира за 7-годишен, а не за 5-годишен мандат. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР