В автобусите ще бъдат въведени видеорегистратори, които да заснемат цялата

...
В автобусите ще бъдат въведени видеорегистратори, които да заснемат цялата
Коментари Харесай

Спешни мерки: Видеорегистратори и задължителни колани в автобусите

В рейсовете ще бъдат въведени видеорегистратори, които да снимат цялата пътна конюнктура . Заедно с това всички, които реализират публичен превоз, ще би трябвало да слагат колани по седалките и пасажерите ще би трябвало да ги употребяват – това са единствено две от ограниченията, които бяха оповестени след изключителното съвещание при премиера, свикано след три произшествия съвсем на едно и също място по пътя София – Варна.

Видеорегистраторите, които би трябвало да бъдат въведени до няколко месеца, ще са едни самобитни „ черни кутии “ и ще оказват помощ на Министерство на вътрешните работи в следствията на произшествия, уточни транспортният министър Ивайло Московски.

Ще се вкарат също по този начин условия транспортните средства да дават отговор на избран евростандарт за механически характерности , сподели още той, само че добави, че към момента не е ясно какъв ще бъде той.

Ще бъде изработен и обзор на цялата система за подготовка на водачите , като сега се разисква какви ограничения да се вземат, с цел да има по-добра подготовка на лицата получаващи шофьорска брошура.

На срещата също по този начин е разисквана опцията за законодателна смяна по отношение на регистрационен режим на автосервизи и морги , с цел да се подсигурява техническо качество, добави Московски.

По думите му, каквито и дейности да правят държавните институции, до момента в който хората не схванат, че като се качват в колата носят отговорност, до момента в който манталитетът не стартира да диктува по-безопасно шофиране, нищо няма да се реализира.

„ Разпоредил съм от през днешния ден водачите, които са направили тежко пътно нарушаване да се извеждат от автомобилния поток и да се санкционират в най-близкото районно ръководство ”, съобщи пък основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов.

Регионалният министър Николай Нанков уточни, че пътят София – Варна, в сектора при село Микре, е главно ремонтиран преди две години и е един от най-хубавите пътища в страната .

Нанков сподели още, че към Ябланица в един сектор ще бъде поставена шумяща маркировка. Той добави, че тол-системата ще помогне за контрола на лекотоварния и тежкотоварния трафик.

Вътрешният министър Валентин Радев разяснява, че взетите до момента ограничения за законодателни промени и по-високи наказания на нарушителите ще покажат резултати в края на годината.

Министерство на вътрешните работи пък ще направи наставления за рискови сектори по пътищата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР