В австрийската столица Виена за 25-а поредна година се проведе

...
В австрийската столица Виена за 25-а поредна година се проведе
Коментари Харесай

Виенски бал в борбата срещу СПИН

В австрийската столица Виена за 25-а поредна година се организира „ Балът на живота “ или Лайф Бал. Това е най-голямото събитие в света за набиране на средства за битка против СПИН.

Редица звезди от Европа и оттатък Океана участваха на бала и застанаха зад благородната идея. От началото си през 1993 година Балът на живота се открива със зрелищно шоу на площада пред кметството, където се събират към 40 хиляди души.

„ 25 години лайф бал значи празник за гордостта и приемането на хората с друга полова ориентировка. Борим се против СПИН, тъй че потреблението на защитни ограничения е извънредно значимо “, показаха уредниците.

Преди началото по аления килим минаха звездните посетители. Певицата Кели Озбърн, Кончита Вурст и артистът Ейдриън Броуди бяха измежду присъстващите звезди, съобщи ТВ Европа.

От 2001 година набраните средства се отпускат на организации, чиято активност е в интерес на засегнатите от СПИН, а в спешни обстановки – и на други неправителствени организации и институции. Сред тях са фондациите на Елтън Джон и Бил Клинтън. Финансират се и начинания, които се занимават със обществените последици от ХИВ и СПИН, като се пробват да ги лимитират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР