В Австрия разкриха мащабна онлайн финансова измама, в която е

...
В Австрия разкриха мащабна онлайн финансова измама, в която е
Коментари Харесай

Австрия разкри онлайн измама за 100 млн. евро с българска следа

В Австрия разкриха огромна онлайн финансова машинация, в която е забъркана и България . Това оповестиха локалните управляващи за Агенция " Франс Прес ".

По първична информация по въпросната скица са били излъгани разнообразни жертви от Европа с близо 100 милиона евро.

При измамата са били употребявани подправени онлайн платформи за търговия с задгранична и криптовалута , както и високорискови финансови принадлежности, известни като бинарни варианти.

По информация на Федерална престъпна полиция в Австрия се допуска, че са излъгани няколко хиляди европейци.

Незаконната скица се е разследвала от средата на 2017 година Смята се, че при нея са били употребявани имейли, обществени медии и даже лични прът центрове, с цел да се попадне на жертвите.

Австрийските управляващи първи разкриват уебсайтовете. Оказва се, че забележителна част от инфраструктурата, с която си е служила мрежата, е в България и Чехия. По тази причина интернационален проверяващ екип е координирал следствието с българската и чешката полиция.

От австрийската полиция оповестяват, че в края на януари и началото на февруари в България са се провели няколко профилирани интервенции , при които е бил арестуван един от " главните обвинени ". Освен това са били конфискувани няколко терабайта данни и шестцифрена сума пари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР