В аулата на Софийския университет Свети Климент Охридски“ започна общественото

...
В аулата на Софийския университет Свети Климент Охридски“ започна общественото
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Обществено обсъждане на проектобюджета на Столична община

В аулата на Софийския университет „ Свети Климент Охридски “ стартира публичното разискване на проектобюджета на Столична община. Той е в размер на 2 576 202 377 лева От общата сума на проектобюджета, 1 114 939 780 лева са държавно делегирани средства, съобщи кореспондент на Novini.bg. 

Всеки имаше опция да зададе четири въпроса по 4 минути, времето за отговор беше 8 минути.

В началото кметът благодари на хората, които са взели присъединяване в полемиката. Той изясни, че срещата се прави, с цел да може да бъде разяснено на хората разпределението на бюджета на столицата и посочи, че нямат искания той да е съвършен.

“Този бюджет стъпвана доста планове, които са наследени и би трябвало да продължим. Има и проблематични планове, с които би трябвало да се оправим. Има и такива, на които е изтекло финансирането и би трябвало да се реши дали да бъдат продължени. Бюджетът на София ще бъде рекорден. Над половината от тези средства идват от планове на районните администрации “, каза , кмет на София.

„ Има неща, които са проблематични. Бяхме споделили, че бюджетът е разчетен по този начин, че да не се подвигат налозите на софиянци. В него ще видите много огромна упоритост, с това което имаме, да осъществяваме оптимално доста планове. Основните правила, които ни водеха при съставянето му беше децентрализацията на общините. Второто, което ни движеше и бе част от предизборните ни обещания, бе София да бъде на една скорост – да излезем от центъра и да се насочим към развиване на северните региони “, изясни той.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР