В АУЛА-та на Ректората своите книжки получиха първокурсниците от Факултета

...
В АУЛА-та на Ректората своите книжки получиха първокурсниците от Факултета
Коментари Харесай

Бъдещите медици на Бургас вече са на студентските банки в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

В АУЛА-та на Ректората своите книжки получиха първокурсниците от Факултета по медицина, Факултета по публично здраве и здравни грижи и Медицинския лицей

Академичната 2023/2024 година стартира за всички студенти от медицинските специалности в Бургаски университет „ Проф. доктор Асен Златаров “.

В АУЛА-та на Ректората своите книжки получиха първокурсниците от Факултета по медицина, Факултета по публично здраве и здравни грижи и Медицинския лицей.

Бъдещите медици бяха посрещнати персонално от ректора на висшето учебно заведение проф. доктор Христо Бозов, който с екипа си сполучливо разви Факултета по медицина през годините, в които беше негов декан.

Тази година Медицинският факултет сложи народен връх в оспорваната конкуренция за бъдещи лекари. За 1 място в компетентност „ Медицина “ се състезаваха 25 девойки. Традиционно конкуренцията при дамите е по-голяма, само че ползата през 2023 година е извънреден.

Студентите имаха опция да се срещнат и беседват с и.д. декана на Медицинския факултет доцент доктор Румяна Янкова-Аврамова.

Курсът на образование е шест години. Той включва 10 образователни семестъра и преддипломен стаж, по време на който се поставят държавни изпити.

Две седмици преди откриването на годината за останалите студенти университетът отвори порти и за бъдещите медицински сестри, акушерки, лекарски асистенти и тези, които са избрали компетентност „ Здравен мениджмънт “. Те получиха своите книжки от декана на Факултета по публично здраве и здравни грижи (ФОЗЗГ) проф. доктор Валентин Василев.

Голям интерес, по време на кандидат-студентската акция, имаше и към ФОЗЗГ. Почти всички бройки бяха заети още при първо класиране.

Медицинският лицей, с шеф доцент доктор Антоанета Грозева, също посрещна студентите, които ще се образоват за асистент фармацевти и рехабилитатори. Още в самото начало на класиранията всички оповестени места в колежа бяха заети. Дълго чаканите бройки за бъдещи помощник-фармацевти са 30 и всички са платена форма на образование. Въпреки това ползата към специалността е доста огромен, а университетът постави старания да я акредитира и разгласи банкет.

Предстои тържественото разкриване на образователната година за 60-ти път за всички останали специалности в университета.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР