В аудиосериала Шифърът на тялото“ днес, авторите на предаването ни

...
В аудиосериала Шифърът на тялото“ днес, авторите на предаването ни
Коментари Харесай

Тибетски лама пред Дарик: Всеки може да открие Шамбала

В аудиосериала „ Шифърът на тялото “ през днешния ден, създателите на предаването ни оферират една по-специална среща.Тя е с Чумба Лама по време на късото му посещение в България за фестивала „ Земя, вода, въздух, огън “.

Известният с дихателните си практики лама е роден в малко село в Тибет. 4-годишен остава без родители и се постанова да оцелява самичък. Възпитанието и образованието му минават при монаси в един манастир, където той остава над 20 години. Чумба Лама е човек, за който сигурно може да се каже, че живее сред материалния и духовния свят. Тибетският духовник избира да напусне манастира и да обикаля света, приема за своя задача да популяризира знанието, което е получил.

Обикновено, когато става въпрос за свещените места по света, едно от първите, за които се сещаме, е Тибет. Може би и поради цялата загадъчност, с която е обвързвано това място. Екип на университета Бъркли даже открива, че жителите на мистичната планина имат напълно друго ДНК от останалите хора по света. Затова и всички митове за тибетските монаси звучат правдоподобно, колкото и изумителни обстоятелства да показват. Едни от най-невероятно звучащите разкази са за пещерите в Шамбала и достигналите най-високо духовно равнище йоги, които изпадат в положение на свръхсъзнание, наречено сомати (самадхи). В това положение на дълбока медитация, виталните функционалности на процедура изчезват, сърдечната и мозъчната активност не се виждат, само че индивидът е жив. Приема се, че тези йоги манипулират личното си биополе, тъй че да консервират тялото си и то остава нетленно за безграничен интервал от време.

Учени като Ернст Мулдашев даже описват, че под формата на сомати се пазят мостри от всички раси и цивилизации населявали Земята и те съставляват генофонда, който е в положение да опази човешкия тип, без значение от катаклизмите. За свръххората написа доста и Елена Блаватска. В началото на 20 век експедиция в Хималаите прави и известният откривател Николай Рьорих. Дали това е по този начин, мъчно може да се удостовери, тъй като Шамбала в Тибет се счита за недостъпно място.

Шамбала, съгласно Чумба Лама, всеки може да открие на всяко красиво място по света. Дали той е бил там - ще разберем от изявлението, което той даде за Дарик радио, със специфичното подпомагане на ръководителя на Българската асоциация по внушаемост Иво Величков. Преди това обаче, в „ Шифърът на тялото “ ще поговорим за най-важния за всеки от нас физиологичен развой - дишането. Защо е значимо да дишаме вярно и по какъв начин да дишаме вярно, с цел да бъдем здрави и да пазим салдото, който ни е необходим всеки ден?

Според преподавателя по Тибетски дихателни практики Чумба Лама, вярното дишане е обвързвано освен с усмиряване на мозъка и тялото ни. То зарежда клетките ни с О2, като им дава опция да регенерират и да се възвръщат бързо.

Аудиосериалът „ Шифърът на тялото “ с присъединяване на може да следите на и в страницата на

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Монтаж, саунд дизайн и постпродукция: Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР