Доста дъжд, гръмотевици, бури, дори градушки - типична пролет. Това

...
Доста дъжд, гръмотевици, бури, дори градушки - типична пролет. Това
Коментари Харесай

Остава по-хладно от обичайното, ще има и превалявания

Доста дъжд, гръмотевици, стихии, даже градушки - типична пролет. Това време ни съпъстваше в последните дни, обрисува се сходна картина и в близко бъдеще. Заради развиването на атмосферната циркулация, по-нестабилната атмосфера ще ни съпътства най-малко доникъде на идната седмица.

В събота ще е с повече слънце и с дребна опция за превалявания, само че в неделя, на доста места в страната, ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи, съпроводени и от гръмотевици.

В понеделник, вторник и сряда също ще има условия за превалавяния, основно в следобедните часове и над планинските региони на ЗападнаБългария и Южна България.

От сряда нататък до събота и температурите ще се покачат, и опцията за валежи ще е по-малка. Тогава над региона на Балканите ще се придвижват по-топли въздушни маси от юг, югозапад и температурите ще се покачат, ще са от 25 до 30 градуса. Ще има и много слънце, само че типично летни температури не се чакат.

В началото на седмицата, започваща от 20 май, съгласно синоптичните модели, се чака ново намаляване на температурите и наклонност към лабилизиране на атмосферата. Това значи, че ще забележим нови превалявания от дъжд с гръмотевици и намаляване на оптималните температури.

Над Европа обстановката е сходна, естествени температури за средата на месец май, не се виждат топлинни талази, прекомерно съвременни в медиите, ще вали на доста места, само че несъмнено ще им и доста слънце в обособените региони на континента.

Прогнозата е относително къса, тъй като няма основна смяна, само че такава ще настъпи. Да забележим, дали това ще се случив последната десетдневка на май и какво ще ни сервира една възможна смяна.

Глобалната приземна температура остава постоянна, въпреки че леко се увеличи в последните две седмици с 0,02 десети от градуса и се откри на 14,63 градуса, съгласно профилирания уебсайт temperature.global.

В медиите се популяризира информация, която твърди, че производствата на храна в международен мащаб е застрашенопри слабото покачване на приземните температури.

Важно е да отбележим, че сходни изказвания са освен погрешни, само че те са и рискови, тъй като основават чувство у хората, които не са експерти в региона на измененията в климата, че обстановката е сериозна и животозастрашаваща.

Климатът е постоянен, няма никакви учредения за паника, няма климатична изключителна обстановка и всички приказки в тази посока преследват други цели.

Всички данни покзават, че производството на храна в международен мащаб е освен устойчиво, само че и се усилва, по какъв начин другояче ще се изхранват над 8 милиарда души на планетата.

Цените на питателните артикули са постоянни, това демонстрират данните от международните тържища. Ако фактически имаше проблеми с климата, това мигновено щеше да се отрази на цените на главните хранителни пордукти. Такава наклонност няма.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР