В атмосферата на Земята почти над целия тропически регион е

...
В атмосферата на Земята почти над целия тропически регион е
Коментари Харесай

Екологична катастрофа: открита е озонова дупка седем пъти по-голяма от антарктическата

В атмосферата на Земята съвсем над целия тропически район е открита " голяма " озонова дупка, за чието битие не се предполагаше. И тя е седем пъти по-голяма от озоновата дупка в Антарктида, която се отваря всяка година напролет.

ЗатовасъобщаваThe Independent.

Професор Цин-Бин Лу, академик от Университета във Ватерло, Онтарио, съобщи, че според неговите проучвания, откритата озонова дупка съществува към този момент повече от 30 години и " за разлика от Антарктическата озонова дупка, която се появява единствено през пролетния сезон ", тропическата озонова дупка се появява през всички сезони от 80-те години на предишния век насам, а площта й е към седем пъти по-голяма.

" Това може да докара до увеличение на равнището на ултравиолетовите лъчи на Земята и обвързваните с това опасности от рак на кожата и катаракта, както и други отрицателни последствия за здравето и екосистемите в тропическите райони ", съобщи Лу.

Той сподели, че има " предварителни отчети, показващи, че равнищата на привършване на озона над екваториалните райони...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР