В арестантската килия на Николай Банев е намерен телефон. Това

...
В арестантската килия на Николай Банев е намерен телефон. Това
Коментари Харесай

Стана ясно как точно Банев се е гласял за премиер от килията в ареста, но децата му...

В арестантската килия на Николай Банев е открит телефон. Това удостовери и тази сутрин  заместник-главният прокурор Иван Гешев. Апаратът е бил укрит в кутия от сок и е употребен за споразумяване на политическо леговище на фамилията му в Русия. Срещу това Банев е обещавал на лобисти да основе у нас Евразийска национална партия.

 
Разговорите са водени в разнообразни чат комуникатори. Николай Банев е разговарял с майка си и децата си по този метод.
 
„ Комуникацията удостоверява мнението на наблюдаващите прокурори, че има заплаха да извършат други закононарушение и да се укрият. Комуникира се не с публични представители на съветската страна, а с съветски жители, най-вероятно лобисти “, сподели Гешев пред Българска национална телевизия.
 
По думите му, връзката е няколкостотин страници с разнообразни чатове. „ Предлага се в подмяна формиране и управление на евразийска национална партия в България, които да пази избрани ползи не на българската страна, а да се лобира пред съветската страна за политическо леговище на жена му – обвинената Банева, на децата му. Има връзка с децата, които не са доста щастливи от този факт, споделят, че желаят във Франция, не желаят в Русия “, добави Гешев.
 
„ Има връзка, в която се споделя по какъв начин би трябвало да стартира хибридна война против прокуратурата и против страната – забавното е, че с един от юристите си “, уточни Гешев и добави, че най-вероятно става въпрос за юриста Ботев. Разговорите били за това по какъв начин трябвало да бъдат пускани избрани изявления в медиите и било упоменато името на съответен публицист, който да бъде употребен за тази цел.
 
„ Да си в ареста арестуван под стража и да си мислиш, че ще станеш министър-председател, за мен някак си не кореспондира със хубавичко логичност “, разяснява заместник-главният прокурор.
 
Възложена е инспекция за това по какъв начин телефонът е попаднал у Николай Банев. По думите му, от чатовете могат да се създадат много забавни заключения „ по какъв начин се избира избрана килия, споделя, че ще чака да се освободи избрана килия, т.е. има информация, желае килия с несъмнено ревю, каквато имало във Франция, с избрани храни да му се донесат “. „ Общо взето – ВИП “, сподели Гешев.
 
В момента няма предпазени очевидци против Баневи, само че е допустимо да се появят след това.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР