В англоезичния интернет отдавна се използва специален трик – когато

...
В англоезичния интернет отдавна се използва специален трик – когато
Коментари Харесай

В търсачката на Google ще се появи раздел Perspectives – с мнения и съдържание на реални хора, без SEO оптимизация

В англоезичния интернет от дълго време се употребява специфичен трик – когато някой желае да знае мнението на действителните хора за артикули, услуги, както и информация без SEO-оптимизация по други тематики, с изключение на главната поръчка, в полето за търсене се прибавя и думата Reddit. В резултат на това, търсенето се прави в изявленията на уеб страницата, където хората споделят тъкмо своя персонален опит. Изглежда Гугъл са възприели концепцията – в новия раздел Perspectives ще се появяват текстове със субективни отзиви, написани от елементарните хора.

Разделът Perspectives ще се появи „ през идващите седмици “ на всички резултати от търсенето – дружно със секциите за търсене на вести, изображения, видеоклипове, книги и други Като щракнете върху съответния раздел, ще имате достъп до резултатите от търсенето, който наподобява повече на страница в Pinterest, в сравнение с нормално търсене в Гугъл. Разделът ще съдържа връзки към мнения в Reddit, видеоклипове в YouTube, информация от Stack Overflow и други данни, оповестени от хора в разнообразни общности, изявления в блогове и други материали, които логаритмите за търсене на Гугъл смятат за предпазено с авторски права наличие.

Perspectives – част от по-широка самодейност на Гугъл за реформиране и усъвършенстване на търсенето за улеснение на тези консуматори, които не търсят къси отговори на елементарни въпроси. Според Гугъл, компанията е открила, че потребителите, постоянно млади, желаят да получават информация от други хора, а не да се срещат с SEO-оптимизирано наличие, квалифицирано от огромните марки.

Проблемът става все по-голям, защото огромните езикови модели (включително и тези, основани от Google) разрешават да се генерира от ден на ден и повече нискокачествено наличие с малко старания. През август 2022 година, преди системите като ChatGPT да излязат на бял свят, Гугъл разгласи смяната в своята система за класиране при търсенето, която ще намали класирането на неоригиналното и неефикасно наличие. Наскоро Гугъл също стартира да прави оценка източника на наличие въз основа на това, дали създателят в действителност е осведомен с тематиката.

Въпреки това, в случай че по-рано беше казано, че Perspectives избира да демонстрира експертни отзиви от надеждни източници, в този момент приказваме за пускане на цяла услуга, която ви разрешава да се запознаете с в действителност субективни гледни точки.

Има обаче още работа за извършване. Коментар от Reddit най-вероятно е субективно мнение на действителен човек, само че към момента не е известно по какъв начин автоматизирано да се разграничи авторското видео в YouTube от видеото, основано от огромен бранд или просто професионален екип. Във всеки случай можем единствено да приветстваме самодейността, която ни разрешава да намерим същински отзиви в мрежата, без дълго сърфиране в групи в обществените мрежи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР