В английския град Дерби, графство Дербишир, мъж излязъл от изкуствена

...
В английския град Дерби, графство Дербишир, мъж излязъл от изкуствена
Коментари Харесай

Мъж излезе от кома и разбра, че жена му е бременна

В британския град Дерби, графство Дербишир, мъж излязъл от изкуствена кома и схванал, че неговата обичана се намира в четвъртия месец от бременността, оповестява " Мирър ".

През 2018 година 29-годишният Джоузеф Кълън страдал от признаци на грип и настинка, като уязвимост в тялото и остро главоболие. През март положението му се влошило: мъжът имал парализа на крайниците и мозъчен отток. Лекарите изследвали британеца, взели и кръвен тест от пациента, само че не съумели да диагностицират болестта.

Наложило се Кълън да бъде наложително подложен в изкуствена кома. Лекарите изпратили проби от гръбначномозъчната течност на  пациента за проучване в Швеция и Съединени американски щати. Получените разбори показвали, че мъжът има автоимунен енцефалит, при който организмът създава антитела към личните си нервни кафези. „ Те го изследваха и взеха решение, че възможностите за оцеляване са дребни ”, спомня си възлюбената му Били Смит.

„ Научих за бременността си два дни, преди той да бъде подложен в кома. Тогава си помислих, че си коства да му опиша всичко, когато се усъвършенства ", прибавя 29-годишната жена. Три месеца по-късно, в средата на юни, мъжът пристигнал в схващане и видял в отделението бременната Смит. " Тогава Били ми сподели: Чудесно е, че се разсъни, тъй като чакам дете “, разказва Кълън първите минути след събуждането си.



Според думите на Били Смит, Джоузеф Кълън можел единствено да движи устните си. " От изражението му, обаче, беше ясно, че е извънредно благополучен ", изяснява Смит. През декември 2018 година дамата ражда здрава щерка.


Джоузеф Кълън с приятелката си Били, сина си Чарли и бебето Попи 

През последните 10 месеца Кълън претърпява интензивно лекуване, с помощта на което стартира да движи ръцете си. Подвижността на краката по този начин и не се възвърнала. Мъжът е в болничното заведение към този момент 16 месеца, планувано е да бъде изписан през август тази година.

Превод и редакция: Блиц



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР