В Америка на Тръмп вече не смятаме тези истини за

...
В Америка на Тръмп вече не смятаме тези истини за
Коментари Харесай

В Америка на Тръмп истините вече не са очевидни

В Америка на Тръмп към този момент не считаме тези истини за явни, написа " Асошиейтед прес ":

Американски президентски избори ще се организират на всеки четири години през ноември; Въоръжените сили няма да вземат участие в тези избори; Няма вътрешни протести; Медицината получава утвърждение, когато науката съобщи, че е безвредна и ефикасна, а не тъй като политик желае тя да бъде утвърдена преди изборния ден; Съединени американски щати са образец за света по какъв начин се ръководи кротичък трансфер на власт; Ще получите вашите чекове, сметки, писма, нежелана поща - и бюлетини - в точния момент във вашата пощенска кутия. Защото: " Нито снегът, нито дъждът, нито жегата, нито мракът на нощта не задържат тези куриери от бързото привършване на техните обиколки. "

Всичко това импровизирано е издълбано в гранит. Другите истини на американската народна власт и публичната работа също биха могли да бъдат издълбани в гранит, само че това не ги прави безконечни.

Те бяха захвърлени в подозрения, а някои бяха напряко разрушени в Америка на президента Доналд Тръмп, където истините, които в миналото бяха до болежка явни, в този момент би трябвало да се декларират и отстояват за бъдат - истини.

Това е страната, в която даже на неоспоримия факт за повече от 190 000 смъртни случая от ковид се гледа с съмнение от хора, които слушат теории на конспирацията и " калпава просвета ". Където общата цел е избутана на назад във времето от първобитни разногласия сред маскираните и немаскираните. Страната, в която президентът приканва за изборни измами преди изборите.

Тръмп стигна там, където различен президент не си е разрешавал, тъпче нрави, размива линии, а поддръжниците му се любуват на това. Противниците му не могат по този начин и никой не може да се измъкне.
 Проучване: Тръмп може да отхвърли проваляне и да провокира конституционна рецесия
Проучване: Тръмп може да отхвърли проваляне и да провокира конституционна рецесия

В Съединени американски щати имат вяра, че е решен да си резервира властта непременно

Тръмп споделя, че имунизацията и лекуването против COVID-19 ще му оказват помощ да бъде избран отново, след което неведнъж твърди, че такова лекарство е " на път ". Неговото предпочитание за предизборна ваксина кара неговите помощници да повтарят като папагали, че една или повече ваксини могат да бъдат подготвени до края на октомври, макар че се кълнат, че това няма нищо общо с политиката.

Ясно усещайки напора на Тръмп, изпълнителните шефове на 9 световни фармацевтични компании тази седмица се причислиха към " историческо заричане ", потвърждаващо нещо, което нормално се приема за даденост - те се зарекоха да " продължат да се придържат към високите научни и етични стандарти ", да продължат да слагат сигурността и благополучието на получателите на ваксини преди всичко и да показват евентуалните ваксини COVID-19 за утвърждение или незабавно позволение след клинични изследвания, които дават отговор на федералните стандарти.

С други думи, няма директни пътища за политическата целенасоченост.

Що се отнася до самооценката на Америка като образец за народна власт, нацията може да е изгубила правото си да се хвали за ръководството на изборите си преди 20 години, когато остарелите машини и гласуването във Флорида доведоха до опълчването Буш против Гор, което отиде във Върховния съд. Но демократът Ал Гор бързо отстъпи, когато съдът постанови решението си в интерес на републиканеца Джордж Буш и последва гладко предаване на власт.

Сега американците са изправени пред въпрос, който демокрацията рядко е трябвало да си задава - ще одобри ли президентът Тръмп резултатите, в случай че загуби близки или даже не толкоз непосредствен избор? Тръмп не се ангажира, " би трябвало да видя ", споделя той, " няма да кажа просто да. Няма да кажа и не. "

Тръмп съобщи категорично от какво се тормози, чака повишаване на гласоподаване по пощата поради пандемията, което ще му навреди на изборите.
 Тръмп е подготвен да стартира война, с цел да завоюва изборите, има вяра някогашният му юрист
Тръмп е подготвен да стартира война, с цел да завоюва изборите, има вяра някогашният му юрист

Майкъл Коен за Тръмп: Измамник, измамник, кавгаджия, расист и див звяр

В един миг Тръмп насочва невъзможното искане резултатът да стане прочут в изборната нощ. Той предвижда всеобхватна машинация без доказателства, които да породят сходни подозрения - " най-голямата изборна злополука в историята " - и предизвиква своите поддръжници да гласоподават два пъти, обратно на закона, в случай че не могат да потвърдят, че бюлетината им е преброена до деня на изборите.

Той се опита и с още по-странната концепция, за прекъсване на изборите, единствено с цел да бъде отхвърлена и мисълта за това от републиканския водач на Сената Мич Макконъл и други републиканци, които нормално не му основават проблеми. Конгресът би трябвало да промени датата на изборите и противоположното известие до Тръмп беше: Забрави.

Като цяло всичко това от настоящ резидент за оспорвани резултати и безпорядък породиха нов въпрос, непознат на актуалния американски опит. Възможно ли е въоръжените сили да се намесят, или с цел да поддържат Тръмп, или да го махнат от Овалния кабинет, в случай че загуби и откаже да си отиде?

Призован в Конгреса по този въпрос, военачалник Марк Мили, ръководител на взаимните началници на щабовете, съобщи, че военните няма да вземат участие в провеждането на избори или разрешаването на противоречив избор. Това, че даже трябваше да даде сходни уверения, бе знак за спорни времена.

Но не за първи път Мили трябваше да вземе позиция от името на това, което той назова " аполитичната войска, която е толкоз надълбоко вкоренена в самата същина на нашата република ".

През юни Мили обществено се отхвърли от деня, в който Тръмп го накара да се разхожда зад него, военачалник във военни облекла, през площад Лафайет, против Белия дом в нещо, което се оказа поза за фотография, като несъзнателно оказа помощ на Тръмп да наподобява съдбоносен в митингите поради гибелта на Джордж Флойд.

Тръмп преценя, че градските митинги и принуждение ще му бъдат от изгода в политически проект. " Колкото повече безпорядък, безредица, вандализъм и принуждение царуват, толкоз по-добре е за ясния избор, кой е най-хубав за публичната сигурност, законността и реда ", разяснява съветникът на Тръмп Келиан Конуей.

В този случай тя извика тихата част на глас за него.
 Генерал Мили е следващият върховен боен, обмислящ оставка при Тръмп
Генерал Мили е следващият върховен боен, обмислящ оставка при Тръмп

Мили се съветва с сътрудниците си в Пентагона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР