В Александруполис, Гърция, борбата с пожарите продължава, след като в

...
В Александруполис, Гърция, борбата с пожарите продължава, след като в
Коментари Харесай

Жестоки пожари в няколко държави. Хиляди са евакуирани frognews.bg

В Александруполис, Гърция, битката с пожарите продължава, откакто в събота пламъците се разрастнаха. Според пожарната най-сериозният проблем е в Траянополските бани. По данни на пожарната горят къщи в Аетохори и Пефка. Пред гръцкото издание “Катимерини ” представител на пожарната работа съобщи, че огънят е сложен за преодоляване и изключително нападателен. Евакуирани са осем обитаеми места. Сред тях е и курортът Анталия.

 

Пожари има и у нас. 10 екипа огнеборци се борят с пламъците в Свиленградско, които избухнаха през вчерашния ден. Две села горят - Младиново и Пъстрогор, където огънят обхвана 7 километра. Горят ниски треви и шубраци и широколистна гора.  Силните пориви напразно не разрешиха оправянето с огъня. Според една от версиите подпалването е вследствие на почистването на стърнища. 

 

В канадската провинция Британска Колумбия (най-западната) към 15 хиляди семейства са били евакуирани. Според данните на управляващите “значителен брой ” здания са били обхванати от пламъците в град в долината Оканаган, където живеят към 36 хиляди души. За целият район е оповестено изключително състояние. Пожари има и в северната част на Канада, където евакуирани са към 19-20 хиляди души. Това са най-лошите горски пожари в историята на Канада. Към момента има минимум 1000 огнища в цялата страна, демонстрират данните на Канадския междуведомствен център за горски пожари.

 

В Испания най-малко 26 000 души са евакуирани от канарския остров Тенерифе поради големия пожар, който бушува там от началото на седмицата и не може да бъде загасен. Досега той е изпепелил над 5 000 хектара, а периметърът му е към този момент 50 километра. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР