В Административен съд – Варна постъпи жалба от Михаил М.

...
В Административен съд – Варна постъпи жалба от Михаил М.
Коментари Харесай

Обжалва се избора на управител на В и К - Варна

В Административен съд – Варна постъпи тъжба от Михаил М. против Решението на Изпълнителния шеф на „ Български  В и К  холдинг “ ЕАД за избор на шеф на „ Водоснабдяване и канализация – Варна “ ООД, в което е посочен като класиран преди всичко в състезанието Веселин Р. 

Жалбоподателят е взел участие в оповестения конкурс за избор на шеф на „ В и К – Варна “, показал е 3-годишна идея за развиване на предприятието и е взел участие в изявлението за работа. В жалбата се сочи, че в оповестеното известие за резултатите от състезанието, с изключение на името на спечелилия го претендент, не са посочени нито резултатите от оценяването на претендентите, нито претекстовете за направения избор. Жалбоподателят оспорва също по този начин и броя на членовете на журито, неналичието на оповестени критерии за асортимент при номиниране на претендентите, методиката на тяхното оценяване.

Според Михаил М. Решението е незаконосъобразно, тъй като „ състезанието е извършен при основни нарушавания на Закона за обществените предприятия и Правилника за неговото използване “ и желае от съда да бъде анулирано.

Първото съвещание по адм. дело №169/2023 година ще се организира на 21 април 2023 година от 14.15 ч.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР