В 9363 секции в страната ще се гласува с машиниДва

...
В 9363 секции в страната ще се гласува с машиниДва
Коментари Харесай

МВР и ДАНС проверяват техниците за вота

В 9363 секции в страната ще се гласоподава с машини
Два пъти по-малко заявки за гласоподаване в чужбина

Секциите зад граница няма да са повече от 800

Министерство на вътрешните работи и ДАНС са оповестили пред ЦИК, че следва обстойна инспекция на всички софтуеристи и техници, които ще имат достъп до машините, научи “Труд ” от източници във вътрешното министерство. Запитване до непознати служби ще бъдат отправени поради софтуеристите на “Смартматик ”, който се чака да бъдат сред 20 и 30 души.

Все още не са финализирани договарянията със “Сиела Норма ”, компанията е поискала към 1 млн. лева над прогнозната цена, от ЦИК били склонни да дадат в допълнение още 850 000 лева

Два пъти по-малко са подадените заявки за гласоподаване в чужбина. Срокът изтича тъкмо в среднощ на шести септември. Страните, от които има обичайно повече заявки са Турция, Англия, Германия, Испания, Съединени американски щати. Това разгласи Цветозар Томов в изказване на ЦИК пред медиите във връзка организацията на изборите.

Секциите отвън страната се чака да не са повече от 800, а 290 от тях ще са с машинно гласоподаване. 9363 са секциите в страната, в които ще се гласоподава с машини, 1104 - с две машини.

За гласоподаване по сегашен адрес жителите би трябвало да подадат заявление до 17 септември до кмета на съответното обитаемо място - на място в Общинска администрация или електронно посредством уеб страницата на Групово дело ГРАО.

Минимум 10 заявки пък са нужни за основаване на преносима изборна секция, а срокът е до 17 септември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР