В 9 часа пред Висшия съдебен съвет започна протест срещу

...
В 9 часа пред Висшия съдебен съвет започна протест срещу
Коментари Харесай

Протест срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор пред ВСС

В 9 часа пред Висшия правосъден съвет стартира митинг против единствената към този момент кандидатура за нов основен прокурор - на заместител основния прокурор Иван Гешев. Организаторите са от коалиция „ Демократична България ", представители на която той обвърза косвено с хакерската атака против Приходната организация в телевизионно изявление във вторник.

„ Да, България " и „ Демократи за мощна България " се афишират против кандидатурата на Гешев, тъй като, съгласно тях, тя е в прорез с публичния интерес и с упованията за промени в прокуратурата и за правдивост.

Ето какво сподели един от протестиращите:

„ Полезен ход е да бъде отдръпнат господин Гешев заради неприспособимост. Това би трябвало да стане още през днешния ден на съвещанието на Висш съдебен съвет, след което министър Кирилов да предложи няколко имена, които са съгласувани с жителите. Не можем да предвидим дали ще се получи друга номинация, само че сме сигурни, че правосъдният министър би трябвало да бъде изслушан от дейна страна в тази посока ".

„ Още през днешния ден би трябвало да бъде отдръпнат господин Гешев заради неприспособимост, това е човек, който нарушава всички висши стандарти на магистратите, който разсипа КТБ делото и прикрива Пеевски и работи за Пеевски - Борисов, само че то е неговото предопределение да бъдат прикрити закононарушенията на премиера Борисов и Делян Пеевски ", добави стачкуващият.

В същото време има и контрапротест против „ самопровъзгласилите се за „ умни и красиви ", които обаче имат време за шумни акции в работен ден ", както се изрази участник в другия протест.

Днес е предпоследната опция за втора номинация за идващ обвинител номер едно. Последната е в понеделник, на 29 юли.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР