В 9.30 започна заупокойната литургия, водена от митрополит Йоан. Катедралният

...
В 9.30 започна заупокойната литургия, водена от митрополит Йоан. Катедралният
Коментари Харесай

Митрофанова изригна на Опелото на Патриах Неофит: Това е напрежение, огромна провокация


В 9.30 стартира заупокойната литургия, водена от митрополит Йоан. Катедралният храм " Свети Александър Невски " още веднъж е цялостен с хора, които желаят да се сбогуват с патриарх Неофит. Сред тях е съветският дипломат Елеонора Митрофанова, видя Дневник. 

Тя сподели, че наличието на украинския патриарх е провокация.

Руският дипломат дефинира като голяма провокация наличието на украинския нравствен водач Епифаний.

" Това не е просто напрежение, а голяма провокация и по отношение на Българската църква включително. Това е провокация, тъй като тази черква не е приета от Българската. Това е безспорна провокация от страна на Фенер /наименованието на Вселенската патриаршия - бел.ред./ ", акцентира Митрофанова.

Вчера оглавяващият краткотрайно църквата митрополит Йоан заяви, че откакто съветската черква е била известена за гибелта на Неофит на погребението ще участва представител на Московската патриаршия - корсонският митрополит Нестор.В тазгодишното обръщение за Богоявление патриарх Неофит зае позиция против дейностите на Русия в Украйна.

" Господ Бог и Светата Църква благославят единствено онази войска, която не демонстрира експанзия, а единствената ѝ цел е да пази и отбранява своя народ и страна в интернационално приетите ѝ териториални граници ", бе посочено споделя в патриаршеското благословение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР