В 9.00 часа днес започнаха първите консултации за съставяне на

...
В 9.00 часа днес започнаха първите консултации за съставяне на
Коментари Харесай

ПП при президента: Осъзнаваме, че за България е абсолютно належащо да има редовно правителство

В 9.00 часа през днешния ден започнаха първите съвещания за сформиране на държавно управление при президента Румен Радев.

Първо той одобри с представители на първата политическа мощ - " Продължаваме промяната " и ги поздрави за изборната победа.

" Надявам се, че осъзнавате каква голяма отговорност стои върху вас. Тази година организирахме три избора за Народно събрание и в следствие за трети път връчвам първия мандат на разнообразни представители на политическите партии. Това е значимо предизвестие, доверието на че българските жители не се дава безплатно и би трябвало да се отстоява ", съобщи президентът.

Подчерта, че служебното държавно управление е нормализирало страната.

" Това, което се случи в изборната нощ, носи голяма отговорност, ние осъзнаваме, че на България към този момент ѝ е безусловно необходимо да има постоянно държавно управление, което да пази напълно българския интерес, да взема решение незабавните и неотложни проблеми, които могат да се решат от държавно управление с цялостен мандат и с работещ парламент, съобщи водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

В 10.15 ч. се чака президентът да се срещне с представители на ГЕРБ-СДС, в 11.30 ч. - с Движение за права и свободи, в 14.00 ч. - с Българска социалистическа партия.

Доколкото стана ясно от общественото пространство, съдружното съглашение сред четирите партии Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ към този момент е готово, разпратено е на обединенията и се чака до дни да бъде утвърдено, да бъде контрактувана конструкция и състав на Министерския съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР