В 25-ата минута домакините създадоха първата опасност от началото на

...
В 25-ата минута домакините създадоха първата опасност от началото на
Коментари Харесай

България победи нервните македонци насред арена ”Тоше Проески”

В 25-ата минута домакините сътвориха първата заплаха от началото на срещата. След редица карамболи пред нашето наказателно поле топката попадна у капитанът им Енес Барди. Шампионът с Трабзонспор в Турция шутира мощно, само че Наумов сподели положително придвижване и боксира в корнер. За домакините след него не последва безусловно нищо значимо и играта продължи с наш навън.

Три по-късно родните национали сътвориха добра опция за гол, само че Радослав Кирилов, който беше на няколко метра пред вратата на Столе Димитриевски, не съумя да управлява добре топката и тя отиде в ръцете на вратаря на Райо Валекано. Осем преди края родните футболисти постановиха териториален напън и можеха да поразят противниковата врата, само че Илиян Стефанов и Кирил Десподов не се схванаха на дузпата, с цел да се стигне до завършващ удар.

Домакините продължиха с грубите влизания в краката на нашите футболисти, които обаче се държаха извънредно мъжки и почтено с оглед случките през първата част на домакинския стадион. Пет преди края удар на Вальо Антов след центриране на Десподов от фал отиде навън. В 43-ата минута удар на Бейтулай отлетя настрана.

На почивката на мястото на Янис Карабельов се включи Филип Кръстев, а Илиян Стефанов отстъпи мястото си на Никола Илиев, който е младеж на Интер Милано. В 50-ата минута Кирил Десподов откри резултата в Скопие след отлична контраофанзива. Това се случи, откакто Ради Кирилов получи вляво и подаде през защитник на северномакедонците, с цел да може Десподов да овладее с гърди и да прати топката през краката на Димитриевски - 1:0 за България! Десподов вкара осмия си гол за " трикольорите ", а също така осъществя и в първия мач сред двата тима, игран в Разград, началото на месец юни.

Поредната пословично ниска демонстрация от домакинска страна беше, че на стадиона не беше разгласен голмайстора и резултата, откакто " лъвовете " смълчаха трибуните на " Тоше Проески ", написа още Гонг.

Това напрегна игрово домакините, както и напрежението по трибуните от почитателите на " алените ". В 56-ата диагонален шут на Радослав Кирилов беше уловен от стража на домакините. В 59-ата минута домакините на два пъти чистиха от голлинията, откакто Антон Недялков нападна вратата им, само че защитник почисти високо нагоре, след което още веднъж същият трябваше да чисти напред, с цел да не влети топката наново във вратата му. В 61-ата Ашковски шутира амбициозно пред цялостен куп футболисти и от сериозна отдалеченост, само че навън.

В 62-ата още веднъж той стреля посока родната врата, само че Валентин Атнов с глава почисти и по този начин пристигна ред на нашите да отдалечават топката от нашата врата. Четири по-късно мощен шут на Кръстев не беше отразен добре от Димитриевски, само че стражът на испанския Райо притича и си хвана кълбото, което беше атакувано от Никола Илиев.

Двадесет и една минути преди края на срещата Антон Недялов нападна с мощен удар противниковата врата, само че топката профуча малко над напречната греда. При ответната офанзива Даниел Наумов насмалко да допусне доста непрецезирана неточност, откакто пое неприятно топката, само че в последна сметка я доближи с шпагат и почисти в тъч. Виктор Генев се понесе по десния фланг в 78-ата минута при контраофанзива за " лъвовете " и откри Радослав Кирилов, който овладя неприятно и не съумя да приключи другояче положителната офанзива. В 82-ата рисков удар на Езджан Елиоски профуча край вратата на България.

След това пък Младен Кръстаич направи две промени и в игра се появиха Йоан Стоянов на мястото на Виктор Попов. Пет преди края Недялков откри с ослепителен диагонал вдясно Кирил Десподов. Той овладя и продължи към Радослав Кирилов, чийто удар обаче беше блокиран от защитник на съперниковия отбор.

В 88-ата минута нервните съперници провокираха меле в центъра на терена, откакто капитанът им Енес Барди избута Радосалв Кирилов, само че роденият в Симитли състезател не остана задължен на халфа на домакините и се получи меле. След това и двамата получиха жълти картони.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР