В 156-тата вечер на антиправителствени демонстрации в София протестиращи се

...
В 156-тата вечер на антиправителствени демонстрации в София протестиращи се
Коментари Харесай

Ден 156: Протестът поиска оставката на калинката Захариева

В 156-тата вечер на антиправителствени демонстрации в София протестиращи се събраха пред Министерския съвет. Те блокираха за малко придвижването по бул. Дондуков в региона на площад Независимост, съобщи Българското национално радио.

Движението по бул. Цар Освободител се осъществяваше обикновено.

Малко по-късно протестиращите против държавното управление и основния прокурор в София минаха в шествие до постройката на публичната телевизия, където в предаването " Панорама " нощес взе участие вицепремиерът Екатерина Захариева и желаеха нейната оставка.

" Къде госпожа Захариева приключи такова обучение, с цел да се посочва посланик Номер 1, с цел да ни съставлява в интернационалната политика. Ето това са в действителност " калинките ", които полазиха около Борисов ", съобщи един от участниците в тазвечерния митинг пред постройката на Българската Национална Телевизия.

Преди да стигнат до Българска национална телевизия те демонстрираха пред Министерството на туризма и пред столичната община, скандирайки " Оставка ".

По-рано през вчерашния ден в столицата се организира поредна антиправителствена проява, проведена от така наречен Отровно трио.

Протестиращите сложиха коледна елха пред Министерския съвет и приканиха събралите се недоволни от ръководството да оставят коледни картички с пожеланията си за оставка на кабинета и на основния прокурор.

Протестиращите украсиха коледното дърво с играчки с надпис " Мутри вън ", с реплика на банкноти от 500 евро и сложиха под елхата дарове с надписи " Мафия ", както и спонтанни златни кюлчета.

В протестната акция се включи и мъж, облечен като Дядо Коледа, който насочи пожелания за идните празници:

„ Пожеланията към българския народ е да са здрави, макар че в тази конюнктура доста е мъчно с това ръководство.

Към самото ръководство пожеланията са, каквито са от 9 юли насам - моментална оставка и осъществяване на почтени избори.

Това, което се случва сега, не може да продължава никога. Имаме безпорядък в опазването на здравето, имаме безпорядък в обществената система, няма нито едно място в България, което да е наред.

Единственото, което вършат, е да удължават мъката си “, сподели участник в акцията, представен от БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР