В 149-ия ден от антиправравтиелствени протести автошествие тръгна от БНБ

...
В 149-ия ден от антиправравтиелствени протести автошествие тръгна от БНБ
Коментари Харесай

Протестно автошествие с 20 км/час задръсти "Цариградско шосе"

В 149-ия ден от антиправравтиелствени митинги автошествие потегли от Българска народна банка в посока парк-музей " Врана " по " Цариградско шосе " малко след 15.30 часа. Проявата е проведена от " Отровното трио ".За шествието дойдоха десетки коли. Те се събраха пред Българска народна банка, откъдето потеглиха по маршрут " Софийски университет ", Орлов мост, бул. " Цариградско шосе ", парк-музей " Врана " и назад.

Антиправителството шествие идва на фона на към този момент 149 дни митинги с искане на оставката на държавното управление и основния прокурор. Те упорстват за предварителни избори и гарантиране независимостта на правосъдната власт. Недоволството им е предизвикано от неналичието на народна власт, публикувана корупция.

Това е второто автошествие, проведено от протестиращите, които излязоха на улицата при започване на месец юли:

" Протестите трансформираха своята форма. Те не са завършили. Правим такива автошествия, с цел да съблюдаваме противоепидемиологичните ограничения, тъй като виждаме, че обстановката в страната е много комплицирана с ковид. Днес още веднъж ще караме този път в различен маршрут - до двореца " Врана ", с 20 километра в час, с надути клаксони, с цел да не може да продължава да си мисли държавното управление, че ние сме спрели с митингите ".

" Нищо по-различно от задачата, която поставихме в първия ден на митинга: двете оставки, почтени избори. Това е ".

" Тръгваме от мястото на първия лагер, който беше пред входа на Министерски съвет. Минаваме около втория лагер, който беше до университета, третият е " Орлов мост ", продължаваме до царствените палати, които популярност Богу, за Борисов не се намират във " Врана ", и ще създадем противоположен завой. "

Това обявиха участници в извършеното антиправителствено автошествие.

Вчера антиправителственият митинг се концентрира върху дипломатически задачи. След това стачкуващите минаха пред резиденцията на американския дипломат Херо Мустафа. Те ѝ насочиха покана за присъединяване в общонационалния митинг в събота, когато ще е 150-ият ден на демонстрации против държавното управление и основния прокурор.

По време на плануваното Велико национално заседание на 5 декември се планува затваряне на улици и блокиране на основни кръстовища. От Отровното трио призовахаа към повсеместност на демонстрацията, като показват, че това е протест на свободните хора за отбрана свободата, за достолепие и за правдивост.

Междувременно редица авторитетни издания наблюдават митингите против ръководещите и разгласяват извънредно сериозни към властта в България материали. В един от последните такива се показва, че страната ни може да се окаже проблем за цяла Европа и да покаже двойните стандарти в Европейската национална партия, която желае да обвърже отпущането на европейски средства за потърпевшите от COVID-19 страни с върховенството на закона. България обаче наподобява попада в " мъртвата точка " на ЕНП. Такава публикация излезе и през днешния ден в влиятелното издание " Financial Times ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР