В 12 от 44 населени места в община Тунджа ромското

...
В 12 от 44 населени места в община Тунджа ромското
Коментари Харесай

Ромите в района на Тунджа живеят в гета при лоши хигиенни условия

В 12 от 44 обитаеми места в община Тунджа ромското население живее в гета при неприятни хигиенични условия и е най-рисковият контингент за разпространяване на заболявания. Общината ползва ограничения като настаняване в детски градини и учебни заведения, намиране на работа и по-добра реализация на възрастните роми. Това съобщи кметът Георги Георгиев на среща-дискусия с представители на Световната здравна организация в България /СЗО/, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански сподели, че измежду тази общественост има хора, които желаят да се развиват и страната би трябвало да им оказва помощ. Най-важното в едно общество е образованието.

Ромски деца се хранят от бунище при кв. "Захарна фабрика "

Д-р Скендер Сила от СЗО съобщи, че здравето и образованието са решаващите фактори, които имат голямо значение за развиването на една страна. Без добре образовани общности не можем да чакаме доста от обществото.

Представителите на СЗО посетиха Ямбол и община Тунджа във връзка на приключващия план на съдружие "Национална мрежа на здравните посредници " за предварителна защита и покровителство за най-уязвимите групи в изискванията на пандемия от COVID-19.

Участниците в полемиката, измежду които и локални здравни посредници, разясниха компликациите, с които са се сблъскали в процеса на работата на терен, достиженията и положителните практики, прилагани от посредниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР