В 12 ч. започна шествието на Националния синдикат на пожарникарите

...
В 12 ч. започна шествието на Националния синдикат на пожарникарите
Коментари Харесай

Пожарникарите към управляващите: Изкарайте една смяна с нас, за да видите, че не сте безсмъртни

В 12 ч. стартира шествието на Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите „ Огнеборец”, оповестява Дарикнюз.бг. То стартира от площад „ Независимост “ и ще продължи до Министерство на финансите и ще завърши пред постройката на Народното събрание.

Мероприятието стартира с химна на България, а протестиращите отдадоха респект и на Апостола на свободата Васил Левски. В началото на митинга те приветстваха сътрудниците си, които в този момент са на промяна, както и служителите на реда, които се грижат за реда. А прекосяването на кола за спешна помощ стана мотив да приветстват и медиците.

Те се разграничиха още веднъж от престъпно провени лица и оповестиха, че недоволството им ще протече спокойно.

Огнеборците на митинга поканиха ръководещите да отидат и да изкарат една промяна с тях, с цел да видят, " че не са безсмъртни ".

„ Основните ни претенции са нарастване на приходите, което не е заложено в Бюджет 2022. През 2020 година на редица други структури в бранш „ Сигурност” заплатите бяха увеличени с 30 на 100, което провокира закъснение на заплащането на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Трябва да се регистрира и инфлацията и по тази причина желаеме нарастване на заплащането от 20 процента”, съобщи Светлин Василев, член на УС „ Огнеборец.

По думите му притеснителна е и по какъв начин ще се извърши плануваната промяна в пожарната, съобщи Нова телевизия.

Венцислав Станков, ръководител на профсъюз „ Огнеборец “ съобщи пред БНР, че желаят да се усилят средствата в бюджета за 2022 година по перо „ Персонал “, с цел да могат възнагражденията да се усилят с 20 %. Искаме близо 100 милиона лв. в допълнение да се провиснал по перо „ Капиталови разноски “ и третото ни искане да се възвърне общественият разговор в Министерство на вътрешните работи, настоя Станков. По думите му през последния месец и половина се сътвори много напрежение сред неговите сътрудници, особено в структурите на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и дирекция 112 поради обособяването в обособена държавна дирекция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР