В 11:50 ч. в Зала 1 на НДК 411 делегати

...
В 11:50 ч. в Зала 1 на НДК 411 делегати
Коментари Харесай

Официално: Мандатът на Михайлов като президент на БФС беше прекратен

В 11:50 ч. в Зала 1 на НДК 411 делегати гласоподаваха мандатът на Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз да бъде преустановен авансово. Това беше една от точките на дневния ред на конгреса за избор на президент.

За да встъпи в служба индивидът, който представителите на клубовете ще изберат през днешния ден (12 октомври), първо досегашният началник на футбола трябваше да бъде освободен. С 411 гласа за " За ", 0 " Против " и 72 " Въздържал се " Михайлов беше освободен.

Това значи, че може да се пристъпи към избори. Те ще се проведат до няколко часа.

Снимка: БГНЕС

Кандидатите за поста са шестима - Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

58-годишният Михайлов ръководи БФС от 2005 година, когато дружно с екип от негови съотборници от славния отбор през 1994 година завоюва изборите в конкуренция с починалия Иван Славков. По време на неговото управление националния отбор не се класира на международно или европейско състезание.

Снимка: Lap.bg

В края на 2019 година Михайлов подаде оставка откакто тогавашният министър-председател Бойко Борисов и министър на младежта и спорта Красен Кралев обявиха, че страната няма да работи с БФС, до момента в който той не се отдръпна.

През април 2021 година някогашният вратар отдръпна оставката си и съобщи, че ще довърши мандата си.

Снимка: Lap.bg

Бербатов, който към този момент беше съобщи желание да ръководи централата, изиска привикване на ексклузивен конгрес с подписите на 1/3 от клубовете в България. Първоначално от БФС отхвърлиха настояването, защото видяха неточности в документите. След това обаче съдът разпореди конгресът да се организира.

Появиха се опасения, че определеният през днешния ден президент може да ръководи единствено до 18 март 2022 година, за когато е плануван постоянен конгрес на централата. В дневния ред на Конгреса обаче е записано: " Избор на президент на БФС с мандат от 4 години, считано от датата на Конгреса "

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР