В 11:00 часа утре в Административен съд София-град /АССГ/ председателят

...
В 11:00 часа утре в Административен съд София-град /АССГ/ председателят
Коментари Харесай

Манолова ще внесе още доказателства по делото за демонтирането на Паметника на съветската армия

В 11:00 часа на следващия ден в Административен съд София-град /АССГ/ ръководителят на гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова ще внесе спомагателни доказателства по делото против противозаконните дейности на длъжностни лица от Областната администрация в София по демонтирането на бронзовите фигури на Паметника на Съветската войска .

От „ Изправи се.БГ “ ще упорстват АССГ незабавно да се произнесе с предписание за преустановяване на дейностите по заличаване на паметника, доколкото същите не се основават на административен акт или на закона.

От платформата напомнят още, че през миналата седмица по заведеното от тях дело Административният съд задължи регионалния шеф да показа документите , въз основа на които се прави демонтирането на паметника, само че в инструкции период разпореждането не беше изпълнено . В същото време противозаконните дейности по заличаване на паметника не престават.

Предвижда се Манолова да внесе и тъжба против решение №168 на Столичния общински съвет от 9 март 2023 година за пренасяне на Паметника на Съветската войска поради незначителност на същото.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР