В 10.00 ч. на 16 юли 2017 г. пред Слънчевия

...
В 10.00 ч. на 16 юли 2017 г. пред Слънчевия
Коментари Харесай

Варна тупти с енергията и ритъма на живей активно!

В 10.00 ч. на 16 юли 2017 година пред Слънчевия часовник в Морската градина формален старт на самодейността Живей Активно! дадоха министърът на младежта и спорта Красен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари... към профила, Кристиан Димитров, шеф на Дирекция „ Спорт “ към Община Варна, Нели Ангелова – управител „ Корпоративни връзки” в Нестле България, Биляна Раева, представител на Община Варна в Управителния съвет на Сдружение "Варна - Европейска младежка столица” и Минко Христов – изпълнителен шеф на Двореца на културата и спорта, дружно с обичани български спортисти.

„ Живей Активно! е най-мащабното събитие, което разпространява здравословния и дейния метод на живот. Искам да благодаря на Нестле, която е една от най-социалните компании в България и може да служи за образец на всички останали с уговорките си към обществото. Много пъти сме казвали, че медалите са значими, само че най-важно е здравето на нацията. Затова живейте интензивно, спортувайте, забавлявайте се! “, прикани почитателите на акцията министър Кралев. „ Днес сме Ви подготвили една изключителна енергийна бомба от спортни занимания, нови провокации и най-хубавото от българската музика. Благодаря на министър Кралев и на целия екип на Община Варна за поддръжката, както и на всички спортисти, спортни клубове и федерации, които се причислиха към Нестле България. Заедно ще сътворим един същински празник през днешния ден и ще покажем по какъв начин посредством спорта и уравновесеното хранене се зареждаме с позитивна сила. Живей Активно! не е единствено една самодейност, а метод на живот! “, сподели Нели Ангелова – управител „ Корпоративни връзки” в Нестле България.

Едни от най-обичаните български спортисти, измежду които Любомира Казанова, Тереза Маринова, Евгени Иванов-Пушката, Йордан Йовчев, Емил Костов, Вилияна Николова, Свилен Дойков, Иван Иванов, Бончо Бончев, Ивайло Маринов, поведоха варненци на обичайните походи, които стартираха от разнообразни точки на града, под тазгодишното мото на акцията: „ Зареди се с сила “.

Професионалният треньор Асен Аролски от AA Training даде старт на първия маратон за кучета и техните стопани във Варна, чиято начална точка бе пред Пантеона и приключи на кучешката площадка. Пред Пантеона златното момиче Любомира Казанова и волейболният ас Евгени Иванов-Пушката поведоха запалянковците на колела, дружно с велоклуб „ Устрем “, а след формалното разкриване всички искащи се включиха в проведения от клуба велоизлет за начинаещи до Ковшак чешма. Почитателите на ролери и скейт взеха присъединяване в поход от Общината, дружно със Скейт клуб Варна и Екстрем спорт. Тереза Маринова раздвижи всички фенове на дейния метод на живот със утринен крос от Аквариума до Слънчевия часовник.

До Севастопол Йордан Йовчев и Мис България 2016 Габриела Кирова поведоха пешеходен поход и поход за хора с увреждания. Всички дейни лъчове се събраха на огромната сцена на Слънчевия часовник и дружно с почитателите на самодейността публично откриха празника. Тази година в най-голямата самодейност за деен метод на живот и уравновесено хранене се включват над 20 локални спортни клуба и организации, които показват разнообразни интензивности и дават уроци на събралите се в Морската градина. Множество спортни провокации чакат всички поданици и посетители на Варна през целия ден. От 11:00 до 14:00 часа на 13 разнообразни местоположения в Морската градина има проведени разнородни интензивности, които ще заредят с сила дребни и огромни. Още рано сутринта на сцена Раковина клуб The Secret организира открита подготовка по йога. На тази локация са планувани демонстрации по художествена гимнастика с клуб „ Чар “, златното ни момиче Любомира Казанова и Мис България 2016 Габриела Кирова, лека атлетика с Тереза Маринова и HEAL FIT Gymnastics с АСЕМ.

На огромната сцена (Слънчев часовник) Варна се раздвижи с енергична проява по карате с Семеен кодекс "ИЧИ ГЕКИ Варна ", а NESCAFÉ® провежда най-голямата борба с водни револвери. Уроци по скейт със Скейт клуб Варна се организират до Пантеона, а workshop с ролери на Слънчевия часовник.

Плаж „ Рапонги “ кипи от адреналин и силата както с LION и волейболния шампионат с Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов, по този начин и с най-мащабната взаимна подготовка по водна гимнастика с клуб „ Аква Джим “. Във Варненската комерсиална гимназия се организира обичайният шампионат с 3х3 баскетбол, а на игрищата в Морската градина - футболен шампионат с детска школа по футбол "Делфини ", както и демонстрационен тенис мач с Данчо Йовчев и Кристиан Димитров, шеф на Дирекция „ Спорт “. Пред Аквариума играем тенис на маса със СКТМ „ Варна 2015 “.

На Централния плаж всички искащи могат да покарат водно колело, а треньори от яхтклуб „ Капитан Георги Георгиев порт Варна “ дават уроци на деца по ветроходство. На кучешката площадка в Морската градина има доста занимания и спортни интензивности за кучета и техните стопани, които са проведени от PURINA®, AA Training и хип-хоп изпълнителят Играта. Тази година към огромното семейство на Живей Активно! във Варна се причисли и ЕКОПАК България. На Кривото дърво тече играта „ Стани еко-герой “, която е предопределена за всички малчугани, които желаят да научат повече за разделното събиране на боклуци и опазването на околната среда.

В следобедните часове ни следва същински презареждащ край на дейния ден на входа на Морската градина (Слънчевия часовник) със степ аеробика и зумба с ХУНИ СПОРТ от 17:00 ч. А по-късно Pavell & Venci Venc’, DARA и Кристиан Костов ще закрият уместно с още сила от хубавата българска музика. В 18:30 часа те ще се качат на Голямата сцена, с цел да изпълнят някои от най-пополярните си песни, особено за всички, които са се събрали на Слънчевия часовник.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се организира годишно към този момент 12 години и е част от цялостната стратегия за разпространение на уравновесеното хранене и дейния метод на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! от ден на ден се разраства и от ден на ден хора вземат участие в акцията, привлечени от концепцията да спортуват, да се движат и да бъдат дейни в името на здравословния метод на живот и уравновесеното хранене. Последователите на Живей Активно! са се присъединили в над 35 разнообразни спортни и над 20 танцови дисциплини, раздадени са близо 250 000 тениски и шапки, а брандираните площи с логото на акцията са тройно повече от площта на Националния стадион „ Васил Левски”. Над 300 000 българи са взели присъединяване в другите интензивности в страната и са се забавлявали дружно с едни от най-популярните български спортисти и звезди. През последните 12 години самодейността даде опция на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват дружно с едни от най-обичаните спортни звезди.

50 от най-големите спортни звезди на България са се присъединили, измежду които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и доста други.

Инициативата се организира под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила и с поддръжката на общините Варна и Пловдив, радио City, радио NRJ, БГ радио, в. 24 часа, в. Труд, www.sportal.bg, www.woman.bg, uchi.bg, www.actuactualno.com, www.iwoman.bg, www.sportlive.bg и www.kmeta.bg.
11
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР