Уволниха шефа на Македонската информационна агенция след обидни думи към

...
Уволниха шефа на Македонската информационна агенция след обидни думи към
Коментари Харесай

Изритаха медиен шеф заради Захариева

Уволниха шефа на Македонската осведомителна организация след обидни думи към българския външен министър Екатерина Захариева. Зoрaн Ивaнoв нaпиca в „ Туитър ”, чe някогашният гръцкия външeн миниcтър Дoрa Бaкoяни, която e cecтрa нa нacтoящия гръцки прeмиeр Кириaкoc Мицoтaкиc, както и българският външен министър Екатерина Захариева са „ фригидни леки дами ”.

В ефира на NOVA Екатерина Захариева разгласи, че точно сходни изявления са главната причина, заради която България отхвърли да поддържа договарянията на Северна Македония за Европейски Съюз.

Балканският сексизъм и езикът на омразата нямат място в Европейския съюз, уточни в студиото на „ Здравей, България ” вицепремиерът и външен министър на страната ни - Екатерина Захариева.

„ Това е главната причина, ние да не можем да кажем „ да " сега, тъй като когато 30 години освен толерираш, само че стимулираш, държавна политика, учредена на чиста ненавист към българския народ и страна, няма по какъв начин да започнеш договаряния за Европейския съюз. Защото това опонира на европейските полезности ”, изясни Захариева.

Договорът за добросъседство е бил нарушен десетки пъти, уточни още Захариева. Така Северна Македония едностранно е прекратила работата на историческата комисия, разяснява нейният член от българска страна - проф. Кирил Топалов.

„ В ред връзки не се извършва договорът, даже в случай че щете в този термин, обща история, за който в контракта са ясно регламентирани, те не дават дума да се издума ”, съобщи проф. Кирил Топалов, някогашен дипломат на България в Северна Македония.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР