Уволних заместник-министъра на МВР, обсъждаме с Габриел оставката на Калин

...
Уволних заместник-министъра на МВР, обсъждаме с Габриел оставката на Калин
Коментари Харесай

Денков: Уволних зам.-министъра на МВР, обсъждаме с Габриел оставката на Калин Стоянов

Уволних заместник-министъра на Министерство на вътрешните работи, обсъждаме с Габриел оставката на Калин Стоянов. Това съобщи министър председателят Николай Денков на ексклузивен брифинг в Министерския съвет след митингите от през вчерашния ден и конфликтите на стачкуващи и служители на реда, съобщи кореспондент на " Фокус “ .

" Уволних заместник-министъра Темелакиев, който директно дава отговор за оперативната активност в Министерство на вътрешните работи. Възлагам на основния секретар Живко Коцев за оптимално бързо и обективно следствие за следените случаи на принуждение от обособени служители на реда. Техните имена би трябвало да станат ясни и те би трябвало да получат най-високи дисциплинарни санкции за проявените случаи на полицейско принуждение, в това число и уволняване от службите на Министерство на вътрешните работи “, безапелационен бе той.

" Има претенции за оставката на министър Калин Стоянов. Ще обсъдя този въпрос първо с вицепремиера Мария Гарбиел, която сега е в чужбина “.

Денков разкритикува управлението на БФС както за положението на българския футбол, по този начин и за организацията на вчерашния мач.

" Вместо футболен празник, през вчерашния ден наблюдавахме грозни подиуми на принуждение. Основната причина е в дългогодишното ръководство на настоящето управление на Българския футболен съюз, което докара до крах българския футбол, без никакви забележими вероятности за развиване. Хаотичните дейности на това управление, към организацията на вчерашния мач, в допълнение нагнетиха напрежението.

Към това би трябвало да прибавим и неточности към организацията от страна на управленията в Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи, които събраха на едно място враждуващите агитки на футболните тимове “, съобщи министър председателят.

Той благодари на спокойно протестиращите ентусиасти и на служителите на реда, които са изпълнили служебните си отговорности, без да ползват принуждение, през вчерашния ден.

Денков разгласи, че към този момент е изпратил писмо до УЕФА и до Контролната етична и дисциплинарна комисия на УЕФА с искане за тяхното мнение по организацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР