Уволненията и преназначенията са нормален процес, когато правителството е ново.

...
Уволненията и преназначенията са нормален процес, когато правителството е ново.
Коментари Харесай

Нинова: Моралът изисква хората от модела на ГЕРБ да бъдат сменени


Уволненията и преназначенията са естествен развой, когато държавното управление е ново. Не пречи, че държавното управление е служебно, законът не го не разрешава. Още повече, че моралът го изисква – разграждането на досегашния модел на ръководство изисква и промяна на хората, които ще го създадат. Това разяснява в предаването „ Седмицата “ по Дарик радио водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя не счита, че се прави някакъв тип прелом, както твърди Бойко Борисов. По думите й това е просто защитна реакция на ГЕРБ.

Нинова приказва дълго за това какво е лява политика и какво я лява партия в актуалните разбирания и условия за ляво. „ Зелената политика. Това е нещо ново и увлича младите. Още повече, че изискванията на развиване в света, в България го постановат като нова и съвременна политика. Чист въздух, чиста храна, чиста земя и вода. Типично лява политика. В нашите политики в години обратно тази теза беше поизоставена. Тази ниша се зае от зелени партии, а е типична лява политика “, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

„ Следващата тематика е понижаване на неравенствата. Защото увеличението на неравенството е освен проблем на приходите и обществен проблем. Това е и публичен проблем “, даде за образец Корнелия Нинова. Според нея тези неравенства са били задълбочени от рецесията и в този момент би трябвало да се прави политика за разкриване на работни места.

По думите й новата по-широка лява коалиция, с която Българска социалистическа партия ще се яви на изборите, има смисъл да сплоти след множеството хора, които напуснаха левицата.

„ Животът сподели, че тези партии, колкото и дребна поддръжка да имат, зад тях има хора, само че неуспявайки да влязат в Народното събрание, тези хора се усещат непредставени. Това обединяване има за цел да сплоти не просто нас като водачи на партии, а да сплоти повече българи, с цел да може по-силно да представляваме ползите им “, изясни тя, като добави, че задачата на Българска социалистическа партия е да стартира да сплотява.

Нинова добави, че разлики с партиите в обединението има, само че би трябвало да се търси общото, което ги събира.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР