Уволненият зам.-министър на здравеопазването Димитър Петров не знае причината за

...
Уволненият зам.-министър на здравеопазването Димитър Петров не знае причината за
Коментари Харесай

Уволненият зам.-министър на здравеопазването не знае защо е отстранен |

Уволненият зам.-министър на опазването на здравето Димитър Петров не знае повода за отстраняването си , стана ясно от негово изявление пред бТВ.

" Не знам повода за освобождението ми, не съм осведомен нито от премиера, нито от министъра, като Стойчо Кацаров пое ангажимент да попита за конкретните причини ", изясни той.

Вчера доктор от служебния министър председател Стефан Янев, само че аргументи за това не бяха оповестени. Докторът си завоюва имидж на вестител на уволнения и инспекции в лечебните заведения. Той беше първият, който заприказва за вероятни злоупотреби в " Пирогов ", довели по-късно до отстраняването на проф. Асен Балтов от директорския пост. Същият зам.-министър огласи проблемите в Александровска болница. Той заприказва пръв и за допустимо премахване на шефа на УМБАЛ " Св. Иван Рилски " поради констатациите в одитния отчет от инспекция, поискана от самия началник на болничното заведение доктор Антон Петков. По-късно лечебното заведение още веднъж оглави тогавашния му шеф Дечо Дечев. Д-р Петров изнесе и детайлностите за противозаконните трансплантации в болница " Лозенец ".

Димитър Петров изясни, че не приема решението за отстраняването си от Министерство на здравеопазването като нещо трагично, тъй като по този начин или другояче след няколко седмици мандатът на служебното държавно управление завършва, а и по този начин е редно – би трябвало да има постоянен кабинет. Но отхвърли причина за уволнението му да е проблемите с тестванията за COVID-19 на учениците, даже назова тази причина за неуместна.

" Относно огромните възпитаници считам, че ще се върнат, когато се обезпечат антигенни тестове, които по-скоро би трябвало да са сходни на тези за възрастните. Едва ли не проблемите с тестванията и търговете били причина за моята оставка. Нямам нищо общо с тази процедура, нито другият зам.-министър. Процедурата се водеше от Лидия Чорбанова. Никакво отношение нямам към тези проби ", бе безапелационен Петров.

Според него и протичащото се в болница „ Лозенец “ няма отношение към оставката, както и офанзивата на КПКОНПИ против
доцент доктор Радосвет Горнев. Но призна, че са имали разминавания с министър Стойчо Кацаров за градежа на детската болница .

" Министърът искаше да я събере дружно с сдружението, което ще я строи. Аз мисля, че " Лозенец " би трябвало да се развие като народен трансплантационен център ", изясни Димитър Петров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР