Уволнението на американския министър на отбраната Марк Еспър предизвика тревоги

...
Уволнението на американския министър на отбраната Марк Еспър предизвика тревоги
Коментари Харесай

В Китай предупреждават, че Тръмп може да започне военна авантюра срещу тях

Уволнението на американския министър на защитата Марк Еспър провокира паники в Пекин по отношение на възходящия риск от инцидентни спорове, както и опцията за по-твърди дейности от Пентагона против Пекин , съгласно военни анализатори, оповестява South China Morning Post.

от дълго време се чака, той и преди този момент бе в несъгласие с американския президент Доналд Тръмп. Пекин обаче продължава да се тормози, че напрежението може да се усили , защото американският представител е бил подготвен да поддържа връзка с Пекин. Назначаването на Кристофър Милър за краткотрайно изпълняващ длъжността министър на защитата също е тревожно .

" Милър има мощен опит в специфичните сили. Той ги командва и се специализира в изненадващи офанзиви и военни случки ", сподели военният специалист от Пекин Джоу Ченминг. Джоу сподели, че Китай е угрижен за " вероятни военни случки ", защото Съединени американски щати към този момент са засилили връзките си за сигурност с Тайван и други в противоречивото Южнокитайско море, ходове, които нервират Пекин.

Еспър беше " постоянен ", сподели Джоу, добавяйки, че опитът на Милър в специфичните елементи е довел до спекулации, че ще бъде по-решен да предприеме фрапантни дейности против Китай .
 Австралия, Индия, Съединени американски щати и Япония започнаха най-големите си взаимни Военноморски сили учения
Австралия, Индия, Съединени американски щати и Япония започнаха най-големите си взаимни Военноморски сили учения

Балансират голямата военна и икономическа мощност на Китай в района

" Ръководството на китайската войска се пита дали някой от американската войска ще поеме риск и ще провокира инцидентни спорове с китайските военни, изключително в Южнокитайско море. "

Китайското външно министерство съобщи по-рано, че връзката с Вашингтон би трябвало да бъде усъвършенствана , с цел да се отговори на възможните разлики с " взаимно почитание ", разяснява представителят на китайското външно министерство Ван Венбин.

Запитан за връзките сред Пекин и Вашингтон и резултатите от изборите предходната седмица в Съединени американски щати, той означи, че " Китай ще изрази позицията си по въпроса според интернационалните конвенции ".

Коментарите на Пекин идват, откакто Джо Байдън разгласи успеха на изборите в Съединени американски щати и беше поздравен от редица съдружници на Вашингтон. Президентът Доналд Тръмп обаче продължава да оспорва резултата и отхвърля да признае изборите.
 В Пентагона обезпокоени, че Тръмп може да стартира военна интервенция против Иран
В Пентагона обезпокоени, че Тръмп може да стартира военна интервенция против Иран

Те са декларирали, че Тръмп може да прочиства пътя за открити
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР