Уверенията за икономическия подем и благополучие на България в последните

...
Уверенията за икономическия подем и благополучие на България в последните
Коментари Харесай

Над 1/3 от българите мръзнат у дома, в Румъния - три пъти по-малко

Уверенията за икономическия напредък и благоденствие на България в последните години се стопяват от следващата потискаща статистика за Европейски Съюз. Колко хора не могат да отопляват дома си, пита Евростат и изнася данни за 2016 година, съгласно които в родината ни те са най-вече в целия Евросъюз.

Средно 8.7% от популацията на територията на Европейски Съюз не може да си разреши финансово да отоплява задоволително добре дома си. Делът им непрекъснато понижава след пика през 2012 година (11%).

В България обаче тези хора са не 9%, а над 4 пъти повече - 39.2%. Няма страна, която да се приближава до нас - даже в предпоследната (Литва) делът е с 10% по-нисък, в сравнение с в България - 29.3%. 29.1% е той в третата в обратна посока - Гърция.

Може би дребна разтуха е фактът, че въпреки всичко у нас е било и по-зле, доста по-зле. През 2006 година 69.5% са мръзнали у дома. И още веднъж в Европейски Съюз не е имало друга страна в сравнимо състояние с нашето.

Следват Кипър, Португалия и Италия с дял на популацията, което не може да си разреши топлота вкъщи, сред 24.3% и 16.1%.

В Румъния процентът е близо три пъти под нашия - 13.8%.

Латвия, Испания, Хърватия и Унгария са малко над средата, а под нея са Полша (7.1%), Малта, Англия, Ирландия, Словакия и Франция, Белгия, Словакия - сред 6.8% и 4.8%.

Най-малко са хората, които не могат да отоплят добре домовете си във Финландия (1.7%), Люксембург (1.7%)и Швеция (2.6%).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР