Увеличиха със 100 000 кръвнината, която трябва да плати Йоан

...
Увеличиха със 100 000 кръвнината, която трябва да плати Йоан
Коментари Харесай

Увеличиха кръвнината, която трябва да плати Йоан Матев

Увеличиха със 100 000 кръвнината, която би трябвало да заплати Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина.

С Решение № 214/08.06.2023 година по наказателно дело № 328/2023 година тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) променя присъдата по в.н.о.х.д. № 351/2022 година на Софийския апелативен съд (САС), като усилва размерите на почетените цивилен искове, предявени от гражданските ищци Албена Г.-И. и Валентин И. против Йоан Матев, от по 150 000 лева на по 200 000 лева за всеки един от тях. Оставя в действие присъдата в останалата ѝ част. Решението не предстои на обжалване и митинг.

Съгласно член 64, алинея 2 от Закон за съдебната власт и член 416, алинея 7 от Наказателно-процесуален кодекс решението на Върховен касационен съд ще бъде оповестено след приемането в съда на съобщение от прокурор за подхванати дейности по привеждане в осъществяване на наложеното наказване.

Делото е формирано по касационни тъжби на подсъдимия и на частните обвинители и цивилен ищци. С присъда на Софийския градски съд Йоан Матев е приет за невиновен и оневинен по обвиняването в това, че на 02.06.2015 година в гр. София, парк „ Борисовата градина “, като малолетен, само че можещ да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си, съзнателно умъртвил Георги Игнатов по изключително непосилен метод.

С присъдата на САС е анулирана първоинстанционната, като Матев е приет за отговорен в осъществяване на закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс за това, че съзнателно умъртвил Георги Игнатов и е оневинен по в началото повдигнатото обвиняване за това да е направил закононарушението по изключително непосилен метод. Наложено му е наказване „ отнемане от независимост “ за период от 6 години и 6 месеца. Уважени са предявените от Албена Г.-И. и Валентин И. цивилен искове от по 150 000 лв..

Тричленният състав на Върховен касационен съд приема жалбата на подсъдимия за неоснователна, а жалбата на частните обвинители за отчасти неоснователна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР