Увеличението на цените на енергията, храните и услугите ще окаже

...
Увеличението на цените на енергията, храните и услугите ще окаже
Коментари Харесай

Франция успява да удържа инфлацията и да забави рецесията

Увеличението на цените на силата, храните и услугите ще окаже въздействие върху потреблението на семействата, само че и върху бизнес интензивността във Франция.

Експертите предвиждат, че рецесията ще изчака още малко. Във всеки случай, това е залогът, който вършат институтите за прогнозиране, които не виждат явен поврат в икономическата обстановка преди края на 2022 година или даже 2023 година

Целта за напредък от 2,5% за 2022 година към момента е постижима, счита Матьо Плане, заместник-директор на отдела за разбори и прогнози на Френската обсерватория на икономическите условия (OFCE), и добавя: " Растежът се забавя, само че не стопира ".

От началото на годината френската стопанска система сподели форма на резистентност в доста влошен интернационален подтекст, показва Le monde.

Брутният вътрешен артикул (БВП) набъбна с 0,5% през второто тримесечие, след спад от 0,2% през първите три месеца на 2022 година, белязани от експлоадирането на войната в Украйна на 24 февруари.

Инфлацията във Франция остава по-сдържана, в сравнение с другаде в Европа: цените се усилиха с 6,1% през последните дванадесет месеца, както сочат данните през юли, което прави страната съвсем най-хубавата в еврозоната след Малта. Загрижеността, подхранвана от централните банки по отношение на риска от обща криза, наподобява, има малко въздействие върху бизнес климата. Въпреки лекия спад през август, той остава над дълготрайната си междинна стойност.

Президентът на републиката Еманюел Макрон ще свика съвет по сигурността в петък, отдаден на доставките на газ и електричество за Франция, заяви Елисейският замък. " Тъй като доставките на газ и електричество са жизненоважен интерес за страната, Съветът по защита и национална сигурност ще се стреми да направи равносметка на обстановката, както и на плануваните сюжети, с цел да се приготви за всички вероятни сюжети тази есен и тази зима ", сподели консултант от Елисейския замък за Агенция Франс Прес.

" Не можем да приказваме за доставките за газ и енергийната рецесия, без да приказваме за Русия и войната в Украйна, което значи, че има тематики от порядъка на националната сигурност и с висока стратегическа стойност ", съобщи представителят на държавното управление Оливие Веран, представен от le monde.

" Дойде време да променим някои от нашите привички ", предизвести Веран. Първоначално непокътнат за тематики на защитата и сигурността, този съвет беше употребен неведнъж от президента по време на рецесията с Covid-19, провокирайки рецензии от политическата съпротива за самотното му практикуване на власт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР