Увеличението на пенсиите е реалност и не е вярно, че

...
Увеличението на пенсиите е реалност и не е вярно, че
Коментари Харесай

Гьоков: Ще вдигнем тавана на пенсиите, средното увеличение досега е 12,5%

Увеличението на пенсиите е действителност и не е правилно, че то е единствено 10%, съобщи пред Българска национална телевизия Георги Гьоков, министър на труда и обществената политика.

Ако хората си погледнат пенсиите, ще видят че междинното нарастване от 25 декември е 12,5 %. Всичко останало, което се приказва по тематиката, е изкривена пенсионна система. Добавката от 60 лв. няма нищо общо с нарастването на пенсията. Социалната пенсия също скача. Очакваме с паричното стимулиране от 75 лв. да получим по-голям % имунизиране измежду възрастното население, сподели Гьоков.

Иначе имунизацията е персонален избор и всеки би трябвало да я направи по личното си разбиране. Таванът на пенсиите като че остава на назад във времето поради нарастването на минималната пенсия, разяснява общественият министър. Предлагали сме той да се подвига по отношение на оптималния осиурителен приход. 1500 лв. е сега таванът.

Ще има повдигане на тавана на пенсиите и ще е привързан с оптималния застрахователен приход. Но това няма да стане до края на годината. Таванът не подтиква хората да се обезпечават на оптималния приход, сочат до момента наблюденията
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР