Увеличават заплатите на служителите в градския транспорт в София. Първото

...
Увеличават заплатите на служителите в градския транспорт в София. Първото
Коментари Харесай

Вдигат заплатите на софийските шофьори със 150 лв. от 1 март

Увеличават заплатите на чиновниците в градския превоз в София. Първото нарастване ще е от 1 март със 150 лева, чака се да има и второ такова - от 1 септември. Това стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова след среща със синдикатите.

На годишна база двете нараствания ще костват на общинския бюджет към 32 млн. лева

Фандъкова се надява, че с изработката на нов бюджет ще има поддръжка и за по-голямо нарастване. В рамките на последните четири години поредно увеличавахме заплатите на работещите в градския превоз, тъй че се надявам те да помнят и да оценят това нещо. Даваме си сметка, че им е мъчно. Ценим извънредно доста нашите водачи, разбираме техните претенции, само че това можем да създадем към този момент, изясни тя.
 Транспортни синдикати упорстват за 30% нарастване на заплатите в градския превоз
Транспортни синдикати упорстват за 30% нарастване на заплатите в градския превоз

Имат подготвеност за протестни и протестни дейности

Екатерина Йорданова, ръководител на транспортните синдикати, посочи, че градивният разговор, който имат синдикатите в Столична община не се следи в други браншове на страната. " Разбира се, че хората желаят и заслужават повече и ние ще продължаваме да работим за тях, надяваме се с новите народен и общински бюджет да договорим и по-голямо нарастване ", надява се Йорданова.

По-рано през днешния ден чиновници на градския превоз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР