Увеличават се средствата по програмата Фулбрайт за участие на студенти

...
Увеличават се средствата по програмата Фулбрайт за участие на студенти
Коментари Харесай

Отпускат повече средства за български студенти по програмата Фулбрайт

Увеличават се средствата по програмата " Фулбрайт " за присъединяване на студенти в университетски стратегии за продан сред България и Съединените щати. Американският държавен департамент ще даде в допълнение 280 хиляди $ на комисията през идващите 3 години. Така ще се усили и броят на българските и американските студенти стипендианти.

24 български студенти през последните 3 години са посетили Съединените щати по програмата. Те са взели участие в магистърски и докторски стратегии, в това число в Харвард, Станфорд, Нюркския и Чикагския университет.
Н. Пр. Ерик Рубин, дипломат на Съединени американски щати в България: Няма да е пресилено в случай че кажем, че програмата " Фулбрайт " е сближила нашите две страни по метод, за който политиците могат единствено да си мечтаят. Анджела Родел, изп. шеф на комисията " Фулбрайт " за България: Всяка година идват към 40 американци в България да преподават и да изследват. Също пращаме всяка година сред 15 и 20 българи да учат и преподават в Америка. Красимир Вълчев, министър на образованието: Случайно видях подобен учител. Той не просто ги учеше на британски език. Той към този момент беше съумял да предизвика сътрудниците си, да ги въодушеви да употребяват новаторски, изобретателни способи за преподаване.
Майкъл Соуел е един от тези американци, които преподават у нас. Той е преподавател по британски във Втора британска гимназия в София.
Майкъл Соуел, участник в програмата " Фулбрайт ": Учениците ми са доста почтителни, доста умни, извънредно енергични. Винаги съм доста разчувствуван, когато влизам в клас.
Програмата " Фулбрайт " съществува от 26 години, а в обмена са взели участие 1 300 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР