Увеличават се случаите на жени, които раждат сами в домовете

...
Увеличават се случаите на жени, които раждат сами в домовете
Коментари Харесай

Жена от Враца роди в дома си, бебетата са били недоносени и в тежко състояние

Увеличават се случаите на дами, които раждат сами в домовете си, без лекарска помощ. Последният подобен образец е от Враца, когато незабавен екип избавя новородени близнаци в тежко положение, научи BulNews. Въпреки че няма публична статистика какъв брой дами избират да родят децата си отвън болница. Според неправителствени организации става дума за над 30 родилки всяка година. Наблюденията на лекарите са, че техният брой се усилва. След сигнал на незабавния телефон 112 за родила в дома си във Враца жена, медиците откриват две недоносени бебета.
По думите на доктора, дамата е била в относително устойчиво положение.  „ Но бебетата не бяха добре. Едното беше 1 кг, другото - 800 грама. Тя не можеше да изясни, дори не знаеше, че са две бебетата ”, сподели още медика.
Децата са реанимирани и откарани в болница дружно с майката, която признава, че не е следила бременността си. Според акушерка във врачанската болница, от Нова година до момента това не е първият случай, в който идват и виждат раждане в домашни условия. Гинеколози предизвестяват, че при раждане в извънболнична среда лесни за преодоляване затруднения могат да са съдбовни. „ Най-опасното постоянно си остава преди всичко кръвозагубата или възможни инфекции, или мъртво раждане. За бебето най-важно е незабавно след раждането да му се обезпечи следене на разнообразни индикатори. И това е от фундаментално значение за предварителна защита на детски заболявания като ДЦП ”, сподели доктор Валентин Георгиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР