Увеличават се жалбите от потребители за некоректни практики на онлайн

...
Увеличават се жалбите от потребители за некоректни практики на онлайн
Коментари Харесай

Увеличават се жалбите от потребители за некоректни практики на онлайн търговци

Увеличават се жалбите от консуматори за неточни практики на онлайн търговци към Европейски потребителски център - България. Това съобщи Соня Спасова, шеф на Центъра по време на кръгла маса „ Онлайн извършване на покупки. Предизвикателства и уроци след пандемията ”.

Спасова посочи, че през първите 10 месеца на актуалната година, по отношение на същия интервал през предходната, жалбите са се усили с 30%.

От ГДБОП също регистрират фрапантно нарастване натърговските измами.

Сериозно се усилват комерсиалните измами от началото на годината и по тази причина обмяната на положителни практики е доста значима за отбрана на потребителите. Това разяснява Стоил Алипиев, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите.

Соня Спасова, шеф на Европейски потребителски център България, добави, че през 2021 година дружно с сътрудниците в Европейски Съюз са икономисали или върнали на хората107 000 евро при над 70 % сполучливо решени случая.

А, главните проблеми, които показват хората при позвъняване в Центъра, са отвод за подписване на контракт, измами или занимателен превоз.

Петър Цигов от ГДБОП посочи, че и те са заливани от сигнали за нелоялни търговски практики.

Цигов добави, че се майтапят, че след „ черния петък ” за потребителите, вГДБОП идва „ черен понеделник “.

Основен съвет е хората да внимават от какви уеб сайтове пазарят, да се ревизира дали стоките и търговецът съществуват. А, в случай че нещо е прекомерно хубаво, с цел да бъде истина, то най-вероятно не е – споделят още специалистите.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР