Увеличават се болните с остри респираторни заболявания в Многопрофилната болница

...
Увеличават се болните с остри респираторни заболявания в Многопрофилната болница
Коментари Харесай

Увеличават се болните с остри респираторни заболявания в Шумен

Увеличават се болните с остри респираторни болести в Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) в Шумен, заяви за Българска телеграфна агенция доктор Йорданка Маринова от лечебното заведение. 

По думите ѝ наклонността е от края на декември, когато са боледували главно деца, а в този момент -  и възрастни. „ Ниското равнище на болни от COVID-19 дава опция да се засилват останалите вирусни инфекции “, разяснява доктор Маринова. Тя чака пикът на инфектираните с грипни вируси в града и района да е към края на януари. 

В момента в болничното заведение се лекуват 12 пациенти с коронавирусна зараза. Днес борбата с заболяването е изгубила 75- годишна жена, означи доктор Маринова. 

В седмицата от 26 декември до 1 януари в лечебното заведение са били настанени за лекуване 12 пациенти с COVID-19, трима са били изписани, а един е умрял – мъж на 77 години. Броят на приетите в болница с коронавирусна зараза в болничното заведение се резервира. Предходната седмица (19 - 25 декември) в МБАЛ - Шумен са се лекували 11 инфектирани с вируса, добави доктор Маринова.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР