Увеличават пътните такси на магистралата Eгнатия до 120%. Ще засегне

...
Увеличават пътните такси на магистралата Eгнатия до 120%. Ще засегне
Коментари Харесай

Засяга и българите: Увеличават пътните такси на гръцката магистрала "Eгнатия"

Увеличават пътните такси на автомагистралата " Eгнатия " до 120%. Ще засегне българите, пътуващи за Гърция. След подписването на взаимното министерско решение от министрите на инфраструктурата и стопанската система неизбежно ще има доста нарастване на таксите по пътя Игуменица-Кипи Евроса, заяви кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева .

Според асоциацията на служащите, които стачкуват, нарастването ще бъде до 120% за три години . Очаква се автомагистралата да премине от контрола на гръцката страна в ръцете на консорциума GEK TERNA SA (75%)-EGIS PROJECTS SA (25%) за интервал от 35 години.

Концесионния контракт беше подписан на 28 март. Въпреки това, министрите на инфраструктурата и стопанската система преди този момент подписаха взаимно министерско решение за нарастването на тол таксите, което би трябвало да бъде оповестено в Държавен вестник, с цел да влезе в действие, и което се дефинира като астрономическо, защото ще доближи 120% в границите на три години – с 0,03 евро на километър до 0,065 евро на километър .

По-специално, таксата незабавно ще се усили от 0,03 евро на километър на 0,04 евро на километър. Очаква се през идващите три години да се увеличи до 0,065. Очаква се също неотложно да отпадне безплатното пътешестване по " Егнатия " за локални поданици и безработни.

Новите цени предизвикаха реакция от страна на чиновниците на автомагистралата " Eгнатия " излязоха на стачка и също по този начин пуснаха изказване, в което акцентират проблемите, които ще донесат новите цени, съобщи bgonair.bg.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР