Увеличаващите се цени на горивата са довели до серия от

...
Увеличаващите се цени на горивата са довели до серия от
Коментари Харесай

По 3000 кражби на гориво на ден във Великобритания след поскъпването

Увеличаващите се цени на горивата са довели до серия от произшествия, при които водачи, заредили колите си или бягат от бензиностанциите, без да са платили или просто споделят, че нямат с какво да платят, заяви БНР. По данни на профилирани компании, които наблюдават заплащанията по бензиностанциите и гаражите, за интервала януари - март е маркиран 39-процентен растеж на известията за неизвършени заплащания.

Ник Фишър, който е шеф на една от тези компании - Forecourt Eye, е представен от вестник „ Гардиън " да споделя, че се следят по 3000 обири на гориво дневно. От Британския профсъюз за петролна сигурност пък оповестиха, че опитите за обири на гориво са се нараснали с 22% през първата седмица на юни в съпоставяне със същия интервал през май.

От Британската асоциация на автомобилистите обявиха, че когато цените на горивата по бензиностанциите доближат рекордни равнища, се усилват и кражбите, както по самите бензиностанции, по този начин и непосредствено от резервоарите на коли.

Люк Бодсет от асоциацията сподели, че от време на време гориво се краде, тъй като някои хора са мощно подвластни от транспортното си средство просто с цел да могат да отидат на работа, само че парите не стигат при високите цени и това е обезверен акт, само че по-късно към този момент идва и проведената престъпност, тъй като се отваря плодородна ниша за кражба на рентабилен, доста издирван и елементарен за продажба артикул.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР