Увеличаваща се престъпност, празни апартаменти и магазини, бездомници навсякъде: Ню

...
Увеличаваща се престъпност, празни апартаменти и магазини, бездомници навсякъде: Ню
Коментари Харесай

Ню Йорк отбелязва годишнината от атентатите на 11.09. в условия на криза

Увеличаваща се престъпност, празни жилища и магазини, бездомници на всички места: Ню Йорк отбелязва през днешния ден годишнината от атентатите на 11 септември 2001 година в условия на дълбока рецесия, трансформирала се в залог на политическата борба в навечерието на американските президентски избори.

Въпреки пандемията Ню Йорк ще организира годишната гала в памет на близо трите хиляди души, които починаха при най-смъртоносните атентати в историята, с минути на безмълвие в часовете, в които похитените от джихадисти самолети се врязаха в кулите на Световния търговски център.

Вместо да взимат думата един по един, фамилиите на жертвите направиха записи на своите обръщения. Въпреки това те ще могат да участват, като носят защитни маски и съблюдават обществена отдалеченост, на място при Мемориала на " кота нула ", чийто музей ще отвори порти за първи път от март.

Деветнайсет години след офанзивите датата 11 септември остава синоним на героизма на нюйоркчани. Управляващите на Ню Йорк повтарят по какъв начин с помощта на " съпротивителните сили " на нюйоркчани от един месец насам броят на инфектираните с ковид, който лиши живота на над 23 хиляди поданици на града, е под един %.

Всички акцентират обаче, както направи във вторник и губернаторът Андрю Куомо, че тези съпротивителни сили са подложени на съществено тестване от " вторичните последствия ", стопански и обществени, на пандемията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР