Увеличавания на заплатите може да има в която и да

...
Увеличавания на заплатите може да има в която и да
Коментари Харесай

Асен Василев: Увеличение на заплатите в МВР и пожарната ще има само след реформи

Увеличавания на заплатите може да има в която и да е държавна институция, само че съответно в полицията и пожарната - единствено след промени. Това съобщи пред Нова телевизия финансовият министър Асен Василев във връзка идния през днешния ден митинг на служителите на реда.

Той уточни, че ръководещите са дали отговора още при предварителните диалози.

Относно Плана за възобновяване министърът разясни, че той към този момент върви към частични последни корекции. Василев уточни, че текат полемики и се чака утвърждение във формалната връзка.

Министърът изясни, че в проекта е заложено 40% понижение на въглеродния отпечатък от въглища. Той акцентира, че единственият ангажимент за затваряне на мощности, който е поела страната ни, е да се затворят мощности, които не дават отговор на тези условия.

Според Василев е изцяло реалистично плановете, заложени в проекта, да бъдат изпълнени до 2026 година

Той бе безапелационен, че макар рецензиите на опозицията, че разноските, планувани в бюджета, не могат да компенсират резултата от инфлацията за потребителите и предложенията за понижаване на Данък добавена стойност върху храните, страната няма да отстъпва.

" Опозицията да реши какво желае. От една страна желаеха да свием разноските с 6 милиарда и да стане нулев бюджетен недостиг, от друга желаят да ги разтеглим с 2 милиарда на база техните предложенията ", изрази неразбиране финансовият министър.

Относно заложения в модифицирания План за възобновяване енергиен план за акумулатори, с които да се добива електричество, и цех у нас, Василев уточни, че в света са построени 20 такива завода.

" По-скоро сме във вълната на основна последваща технология. България има всички прерогативи да стане главен състезател и е добре да ги използваме ", означи той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР