Увеличаването на военното присъствие, което НАТО обявява, е по-скоро политическо

...
Увеличаването на военното присъствие, което НАТО обявява, е по-скоро политическо
Коментари Харесай

Янев: Няма непосредствена опасност за членките на НАТО

Увеличаването на военното наличие, което НАТО афишира, е по-скоро политическо обръщение, не толкоз военна мярка. Целта на тези оповестени ограничения е да се показва солидарността на НАТО и да бъде ясно декларирано, че това е възпиращ капацитет - НАТО дава чисто политическа поръчка, че се гледа доста съществено на сигурността на всички страни членки. Това разяснява в " Седмицата " на Дарик радио министърът на защитата Стефан Янев.

" През последните месеци евентуално бяха дадени неверни послания към хората – внушения, че надали не нещо извънредно заплашително се случва и надали не ще се стигне до обстановка, в която неизбежно страните членки от НАТО, в това число България, вървят към война. По-малко осведомените хора доста бързо могат да влязат в графата на уплашените хора ", уточни Янев.

По думите му има заплаха от вероятен спор на територията на Украйна, Русия и прилежащите страни, само че непосредствена заплаха във връзка с страните членки на НАТО няма.

" Най-лошият мир е по-добър от една добра война. В този смисъл никой не желае да има спор, тъй като, в случай че подобен се случи, въпреки и без директна опасност към нашите граници, въпреки всичко икономическите и обществените последствия ще се усетят в целия район ", съобщи министърът на защитата.

Стефан Янев разяснява и идния в събота телефонен диалог сред Байдън и Путин на фона на ново предизвестие от Съединени американски щати, че Русия е подготвена надали не да нападне по време на олимпиадата.

" Нашата информация за това, което се случва в Украйна във връзка с подготовката на страната е, че общо взето тяхната оценка е, че нещата не са толкоз неизбежни, само че несъмнено всяка оценка е относителна и е въз основата на информацията с която човек разполага. Ако има в действителност такава заплаха, аз поздравявам подобен диалог ", разяснява Янев.

Той уточни, че България приветства дипломатическите връзки за разрешаване на подобен вид рецесии. " Ако се опре до военния инструмент, там нещата постоянно са по-тежки като последствия за всички участници в спора ", добави Янев.

Според министъра на защитата всяка една страна, в случай че желае да развива своята стопанска система, в случай че желае да бъде възприета по естествен и равнопоставен метод в системата на интернационалните връзки, би трябвало да има своя задоволително добре развъртян, съгласно нейните благоприятни условия, боен инструмент.

Според анализатори военни дейности няма да има поради обстоятелството, че Русия има нужда от към един милион души бойци, а не 130 хиляди, както се твърди, с цел да предприеме такива дейности. На въпроса съответна ли е освен това състояние реакцията на НАТО, Стефан Янев отговори по този начин: " Към момента да, тъй като НАТО като цяло единственото, което прави и декларира от военна позиция, е че ще предприеме ограничения за проява на възпиращ капацитет, само че това е пътят за предоставяне на път на дипломацията ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР